VIDEO Nu suntem pregătiţi pentru un cutremur. Capsula antiseismică, ignorată de autorităţi

Doi specialişti în pregătirea populaţiei au declarat pentru România TV că inventatorii români au creat câteva aparate ce pot reduce riscurile în caz de cutremur. Ele, însă nu au fost promovate în România, însă prezintă interes în străinătate.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 20:28
VIDEO Nu suntem pregătiţi pentru un cutremur. Capsula antiseismică, ignorată de autorităţi

Chiar dacă avem invenţiile la noi ţară, nu beneficiem totuşi de ele. Aparatele care pot reduce cu 50% pagubele în caz de cutremur nu au fost promovate, iar românii nu ştiu de existenţa lor. Aceasta ar putea fi o problemă de educaţie, dar mai ales una de informare, a declarat Adrian Popa, pentru România TV, prim adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Să spunem că interesul cel mai mare l-am constatat din străinătate, în special din ţări cu zone seismice, SUA, Marea Britanie, care nu este o zonă seismică, Israel, Turcia”, a declarat, pentru România TV, Mircea Manolescu, inventatorul capsulei antiseism.

Marţi, profesorul seismolog George Purcaru, deţinătorul recordului pentru cea mai exactă predicţie din lume, a declarat că, anul viitor, în România, s-ar putea produce un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter.