VIDEO: Un TikToker celebru a plătit 50 de euro preotului care a venit cu Nașterea Domnului: „Bam, ia de aici, popă!”

În timp ce slujitorul BOR își desfășura slujba specifică sărbătorii de Crăciun, acesta a fost tratat ca la un concert de manele de un „spectator". La final, internautul pus pe glume a scos euro.

26 dec. 2022, 09:07
VIDEO: Un TikToker celebru a plătit 50 de euro preotului care a venit cu Nașterea Domnului: „Bam, ia de aici, popă!”

În perioada Crăciunului, Biserica Ortodoxă Română (BOR) și-a trimis slujitorii prin casele credincioșilor. Unii cetățeni l-au răsplătit pe preot, pentru slujba prestată, cu sume mai mici, de zi de lei, alții în euro, mult mai consistent. Printre cei mai darnici a fost și un internaut care a ținut să filmeze isprava și să o posteze pe TikTok.

Bărbatul care a realizat înregistrarea l-a ridiculizat pe slujitorul BOR, vorbindu-i pe un ton ironic și adresându-i-se cu apelativul „popă”. De asemenea, el a vrut să demonstreze că preotul acceptă oricât de mulți bani i se oferă. Drept dovadă, preotul nu a refuzat răsplăta în euro, așa cum se poate auzi pe înregistrare. Iată dialogul dintre cei doi:

„- Dai 50 de euro, ăsta e popă d’ăla cu curs valutar. Salut, nea popa! (…) Te pup, stai că-ți dau eu! Asta (n.r. – soția) are mână de popă. Bam, 50 (n.r. – de euro) la popă! Ia părinte, sărut mâna!

– Să trăiți, sănătate!

– Să fii sănătos!

– Doamne ajută!

– Doamne ajută!”.

După ce i-a înmânat banii preotului, bărbatul a persiflat-o și pe soție:

„Ca să fie din inimă, că știi cum ne merge tot anul! Cât i-ai dat, 20 de lei i-ai dat? Dar ți-e rău, ce ai fața asta? Zici că ești bolnavă, fă!”, a declarat internautul.

@viral_monden_pamfleturi #caterinca #fyp #adunateonline #viral #GenshinImpact33 #tiktok #5pasidebine #foryouromania ♬ sunet original – 🌜Daniel 🌛

Unii utilizatori de pe TikTok au început să se întrebe, ironic, dacă preotul plătește taxe și impozite pentru banii încasați și dacă oferă bon fiscal.

„O plăti impozit părintele, pentru banii ăia?”, a comentat unul dintre urmăritori.

Autorul pamfletului este cunoscut sub numele de „Feraru”.