Povestea cutremurătoare a băiețelului de cinci ani rămas orfan după atacurile rușilor. Nikita s-a trezit prins sub cadavrele familiei, fiind singurul supraviețuitor

O familie nevinovată de ucraineni și-a pierdut viața, în mod tragic, în timpul războiului izbucnit de ruși. Doar băiatul de cinci ani al familiei a reușit să supraviețuiască, iar povestea este de-a dreptul emoționantă.

10 nov. 2022, 23:50
Povestea cutremurătoare a băiețelului de cinci ani rămas orfan după atacurile rușilor. Nikita s-a trezit prins sub cadavrele familiei, fiind singurul supraviețuitor

Povestea cutremurătoare a băiețelului de cinci ani care s-a trezit prins sub cadavrele rudelor, după atacurile rușilor. Nikita a rămas orfan, e singurul supraviețuitor din familie

În dimineața zilei de 27 martie, aviația rusă a efectuat lovituri aeriene asupra Oskil, care nu este departe de orașul Izium. Rachetele au lovit o clădire rezidențială, în care locuia și familia Serdyuchenko-Chibis.

Patru persoane din familie au murit: Volodimir (69 de ani), Vira (64 de ani), Liudmila (36 de ani), Karina (7 ani). Doar Nikita, băiețelul de cinci ani al Liudmilei, a reușit să supravieșuiască. Micuțul a ieșit de sub cadavrele rudelor sale, a trecut pe lângă ruinele casei sale, până când a fost găsit de consăteni.

„Încă nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat în familia noastră. Mereu mă întreb de ce ni s-a întâmplat așa ceva”, a spus Daria Svyatenko, verișoara lui Nikita, în vârstă de 23 de ani.

Citește și Dorința macabră a dictatorului cecen Ramzan Kadîrov! Visează să moară cu copiii săi în „războiul sfânt” din Ucraina

Daria este nepoata lui Volodimir și Vira, bunicii ei și ai lui Nikita. Toate rudele ei provin din Oskol, din regiunea Harkov. Daria locuiește acum în Polonia, unde a plecat la începutul lunii martie împreună cu părinții și fratele ei. A dezvăluit că nu plănuiesc să se întoarcă în Harkov fiindcă rușii le-au distrus complet casa și tot ce aveau.

Daria își amintește cu drag de bunicii ei, cu care a avut o relație foarte specială, dar și de verișorii ei. „Mătușa mea a rămas calmă până la final și ne-a încurajat pe toți. După ce am plecat în Polonia, ea a avut grijă de locuința noastră, iar ea și bunicul meu au luptat ca să supraviețuiască. După ce ne-am stabilit într-un loc nou, i-am chemat și pe ei, dar le-a fost frică să plece din cauza copiilor. M-am gândit și eu că o călătorie atât de lungă ar fi dificilă pentru ei. Bunicul nu a vrut să-și părăsească casa, iar bunica nu a vrut să plece fără bunicul”, a povestit ea pentru Pravda.

Ultima dată când Daria a reușit să vorbească cu rudele sale a fost pe data de 27 martie. În acea zi le-a întrebat din nou dacă vor să meargă în Polonia. Câteva luni mai târziu a aflat ce s-a întâmplat cu familia ei. „Nikita a supraviețuit ca prin minune. E un miracol. Însă pentru copil e o durere cumplită. A văzut cu ochii lui moartea teribilă a familiei sale”.

Nikita i-a povestit ulterior Dariei că în ziua atacului nu au găsit cheile de la pivnița casei, așa că au decis să meargă la cea de afară. Din nefericire, nu au mai avut timp fiindcă au fost loviți de o rachetă. Nikita a reușit să scape doar cu niște cicatrici.

„Îmi va fi foarte dor de rudele mele. Nu eram pregătiți pentru așa ceva. Uneori îmi imaginez că mă întorc acasă, că îi vizitez și că sunt încă în viață. Dar asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a mai spus ea.

Citește și Dezastru militar de proporții! Soldații ruși au lăsat în urmă o mulțime de echipamente și vehicule militare după retragerea din Herson