VIDEO Razboi in Ucraina, explozii puternice în zona Crimeea. Zelenski a creat un Consiliu pentru eliberarea Peninsulei

Un depozit de muniţie a explodat la o bază militară rusă din Peninsula Crimeea, peninsula anexată de Rusia. A fost anunţul dat de Ucraina pentru contraofensivă.

16 aug. 2022, 13:15

Război în Ucraina. Consiliul consultativ va avea ca obiectiv „Promovarea coordonării măsurilor privind eliberarea, reintegrarea și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, protecția drepturilor și intereselor cetățenilor Ucrainei; depășirea consecințelor și compensarea prejudiciilor cauzate statului ucrainean, cetățenilor și persoanelor juridice ale acestuia din cauza agresiunii armate și a ocupării temporare a unei părți a teritoriului Ucrainei de către Federația Rusă, precum și a proiectelor și activităților din cadrul activităților Platformei Crimeea”.

Vladimir Putin, avertisment pentru Occident la 6 luni de la invadarea Ucrainei: „Nu au învățat lecțiile istoriei”. Mesaj pentru soldaţii ruşi
Război în Ucraina. Potrivit decretului, Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui Ucrainei, trebuie să prezinte propuneri privind componența acestui Consiliu consultativ în termen de o lună.

Principalele sarcini ale Consiliului consultativ sunt:

– elaborarea de propuneri privind prioritățile activităților Consiliului;

– activități în cadrul platformei Crimeea;

– pregătirea de propuneri de îmbunătățire a legislației privind aspectele legate de eliberarea și reintegrarea Crimeii.

Președintele Consiliului consultativ este șeful statului.

Război în Ucraina. Explozie la un depozit de muniţie dintr-o bază militară rusă din Peninsula Crimeea, soldată cu doi răniţi.

Un depozit de muniţie a explodat, marţi dimineaţa, la o bază militară rusă din Peninsula Crimeea, peninsula anexată de Rusia, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Explozia s-a soldat cu doi răniţi, relatează AFP.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3.15 GMT (ora României, 6.15) într-un depozit temporar de muniţie de la o bază rusă din districtul nordic Geankoi, a anunţat ministerul într-un comunicat, citat agenţiile de presă ruse.

Război în Ucraina. Zelenski anunţă contraofensiva: Lumea riscă un dezastru dacă luptele nu se opresc
Potrivit guvernatorului Crimeei, Serghei Aksionov, doi civili au fost răniţi. Askionov a adăugat că a plecat de urgenţă în satul Maiskoie de lângă Geankoi.

”Am plecat în satul Maiskoie, din districtul Geankoi. Circumstanţele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informaţiile devin disponibile”, a scris oficialul pe canalul său de Telegram, relatează agenţia de presă rusă RIA.