Vladimir Putin, avertisment pentru Occident la 6 luni de la invadarea Ucrainei: „Nu au învățat lecțiile istoriei”. Mesaj pentru soldaţii ruşi

Liderul de la Kremlin avertizează că încercarea Occidentului de a "anula cultura rusă" este zadarnică.

16 aug. 2022, 10:22
Vladimir Putin, avertisment pentru Occident la 6 luni de la invadarea Ucrainei: „Nu au învățat lecțiile istoriei”. Mesaj pentru soldaţii ruşi

Președintele rus Vladimir Putin a numit încercările Occidentului de a anula cultura rusă și Rusia însăși ca fiind „în zadar”. Este mesajul transmis de liderul de la Kremlin într-un discurs la festivalul Tavrida.ART desfășurat luni în Crimeea, la şase luni de la invadarea Ucrainei.

„Este doar o prostie. Iar cei care cred altfel, din păcate pentru ei, nu au învățat lecțiile istoriei”, a adăugat Vladimir Putin, citat de CNN.

Citeşte şi: Drama războiului i-a ajuns acum și pe ruși! Disperați de atacurile Ucrainei, zeci de mii de ruși fug din Crimeea! Ambuteiaje de peste 100 de kilometri ca să fugă din zona bazelor militare

Vladimir Putin a remarcat că în acest an echipa festivalului include și oameni din „teritoriile eliberate” – din Republicile Populare Donețk și Lugansk.

„Astăzi, sunteți împreună, gata să vă uniți eforturile pentru a atinge obiective comune și înseamnă că știți că pentru a fi puternici, trebuie să fiți împreună. Întreaga istorie bogată, de o mie de ani a Rusiei ne învață acest lucru”, a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mulțumit pentru sprijinul acordat „eroilor ruși” – voluntari și luptători din Donbas – în războiul contra Ucrainei.

„Știm că toate dificultățile și încercările sunt o perioadă de noi oportunități și vorbim adesea despre asta. A venit timpul să fiţi îndrăzneți, este adevărat, și voi sunteţi aşa”, a spus Putin.

Kievul și aliații săi nu recunosc anexarea Crimeei și consideră peninsula teritoriul ucrainean sub ocupație rusă, mai notează CNN.

Citeşte şi: Au apărut primele victime după explozia de la o bază aeriană rusească din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

Donbasul acoperă o mare parte din estul Ucrainei și a fost prima linie a conflictului țării cu Moscova din 2014. Donețk și Lugansk sunt teritorii aflate în prezent sub ocupaţia Rusiei.