VIDEO Recruţii ruşi se revoltă într-o gară de la graniţa cu Ucraina: „Timp de o săptămână am trăit în condiţii absolut crude. Fără sprijin material, absolut nimic”

Aproximativ 500 de recruţi ruşi s-au revoltat într-o gară din regiunea Belgorod, aproape de graniţa cu Ucraina, reclamând tratamente inumane la care au fost supuşi după recrutare, inclusiv încălcări ale codului penal al Rusiei.

06 oct. 2022, 22:16
VIDEO Recruţii ruşi se revoltă într-o gară de la graniţa cu Ucraina: „Timp de o săptămână am trăit în condiţii absolut crude. Fără sprijin material, absolut nimic”

Într-un videoclip cu soldații respectivi, ei reclamă că li s-au dat arme, dar că nu au fost repartizați la nicio unitate militară. De asemenea, recruţii susţin că armele care le-au fost date nu sunt înregistrate pe numele lor, lucru ce ar contraveni codului penal al Rusiei.

Jurnalistul Radio Europa Liberă Mark Krutov a remarcat că unul dintre ei poartă simbolurile grupării Wagner. Un alt soldat este rusul Serghei Surkov, care mai înregistrase recent un videoclip în care vorbea despre problemele din armată.

”Acum suntem în regiunea Belgorod. Suntem 500 în zonă, înarmați, dar nu suntem repartizați la nicio unitate. Timp de o săptămână am trăit în condiții absolut crude. Fără sprijin material, absolut nimic.

Citeşte şi: Zelenski cere NATO să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”

Nimeni nu știe unde merge. Avem arme, dar nu sunt înregistrate pe numele nostru. Acesta este articolul 222 din Codul penal al Federației Ruse. Nimeni nu are nevoie de noi, absolut zero pregătire. Am cheltuit al naibii de mulți bani doar ca să mâncăm și nu mai vorbim de muniție”, au declarat soldații.

Citeşte şi: Rusia a devenit, fără să vrea, cel mai mare „donator” de armament al Ucrainei: „Avem atât de multe trofee încât nici măcar nu ştim ce să facem cu ele”