VIDEO: Scandal într-un mare oraș al României, condus de USR. Primarul, la un pas de bătaie. Amenințări în Consiliul Local

Lucian Viziteu, primarul USR al Bacăului, a provocat un nou scandal. La ultima ședință de Consiliu Local, politicianul din partidul lui Dan Barna și-a pierdut cumpătul și a amenințat că îl va da pe mâna Poliției Locale pe unul dintre consilieri.

03 sept. 2022, 19:20
VIDEO: Scandal într-un mare oraș al României, condus de USR. Primarul, la un pas de bătaie. Amenințări în Consiliul Local

Bâlciul a avut loc în această săptămână și i-a avut în prim-plan pe primarul USR Lucian Viziteu și pe consilierul independent Dorin Chirilescu.

Consilierul independent a intervenit în debutul ședinței, pentru a atrage atenția asupra unei posibile ilegalități în legătură cu proiectul ce viza Rezerva de Apă a municipiului, scrie Ziarul de Bacău.

Chirilescu a vorbit despre o practică ilegală a funcționarilor din primărie „de a nu inventaria bunurile municipiului Bacău și de a nu aduce pe masa consilierilor locali proiecte care să fie legale”.

Instant, Viziteu a intervenit. Acesta a ridicat tonul și a amenințat că va aduce Poliția Locală dacă Dorin Chirilescu va mai avea astfel de intervenții.

„Data viitoare o să vin și cu Poliția Locală. Depășiți orice limită […] Sunteți sub orice critică, ca om…caracter…”, a replicat Viziteu.

Consilierul Dorin Chirilescu a comentat incidentul.

„Eu chiar mi-aș dori să o facă! Să cheme Poliția Locală să mă scoată din sală. Să vadă băcăuanii că are probleme de comportament. După ce m-a făcut prost și nesimțit, acum mă amenință cu Poliția Locală. Eu știu care e problema, domnul primar a intrat în panică pentru că am expus proiecte cu probleme de legalitate, care probabil vor genera chiar dosare penale”, a declarat Chirilescu pentru Ziarul de Bacău.

Potrivit Codului Administrativ, primarul nu are niciun drept de a admonesta consilierii locali, de a le lua sau da dreptul la cuvânt, cu atât mai puțin de a chema Poliția Locală pentru a interveni în mersul ședinței. Atribute privind desfășurarea ședinței le are doar președintele acesteia, care este numit de Consiliul Local din rândul membrilor, amintește presa locală.

 

Lucian Viziteu, un primar #Rezist – USR controversat

 

Cândva, Bacăul se lua la întrecere cu Iași, ca forță economică în regiune. În ultimii ani, Bacăul s-a transformat în „noul Vaslui”, din cauza problemelor ridicole și dese cu care se confruntă, respectiv a regresului economic și demografic. O dată la câteva luni, orașul din Moldova rămâne fără apă. Edilii locali dau vina pe țevile care se sparg des.

În prezent, primar în Bacău este Lucian Daniel Stanciu Viziteu (n.r. – Lucian Viziteu), de la Uniunea Salvați România (USR). Acesta reprezintă o figură controversată la nivel local, implicată în numeroase scandaluri.

Lucian Viziteu s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, după ce băcăuanii și consilierii locali s-au poziționat ferm, împotrivă. De asemenea, primarul USR a propus suprataxarea pentru locurile de parcare de reședință, creșterea taxei pentru salubrizare cu 140%, majorarea prețului apei cu 50%. De fiecare dată, primarul #Rezist a fost blocat.

În plus, Viziteu s-a aflat în atenția presei locale pentru angajările dubioase la Primărie, a pierdut un proces de transparență inițiat de un fost membru USR, iar apoi s-a certat cu viceprimarul de la PLUS, Cristian Ghingheș, un tânăr care i-a fost aghiotant în campania electorală. După scandalul cu Ghingheș, Viziteu i-a retras toate atribuțiile viceprimarului.