VIDEO | Scenariul SF a devenit realitate: Elon Musk a prezentat robotul pentru sex

Tehnologia trebuie să treacă la următorul nivel, a declarat Elon Musk, cel mai bogat om din lume. Astfel, fondatorul Tesla și Space X a prezentat robotul umanoid creat pentru sex și treburi casnice. 

01 oct. 2022, 20:10
VIDEO | Scenariul SF a devenit realitate: Elon Musk a prezentat robotul pentru sex

Vineri, 30 septembrie, Elon Musk a prezentat două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania Tesla speră să-l producă la un moment dat în „milioane” de unități. Cel mai bogat om din lume își propune să „transforme civilizația” și să construiască „un viitor al abundenței”, în care să dispară sărăcia, iar oamenii să nu mai piardă timpul cu treburile casnice.

În cadrul evenimentului TED Talk, Elon Musk a declarat că roboții săi ar putea fi utilizați în case, pentru diverse activități: gătit, curățenie, tuns iarba, dar ar putea îndeplini și rol de prieten sau de partener sexual.

„Bumble C” este prima versiune a robotului care a fost prezentat pe scena din California. Acesta a schițat în fața publicului numeros un salut cu mâna. Apoi, a fost prezentat într-un video în care înmâna un colet unui angajat și uda florile.

În plus, a fost prezentat și prototipul „Optimus”, o variantă mai avansată, cu mai puține cabluri ascunse, dar care însă nu se poate deplasa singur.

 

Roboții lui Elon Musk, polivalenți. Sunt inteligenți, buni de menajere, confidenți și parteneri sexuali

 

Elon Musk a recunoscut că are concurență în domeniul roboților domestici, dar susține că ai săi sunt cei mai inteligenți.

„Le lipseşte un creier şi care nu au inteligenţa să se mişte singuri (…) Şi sunt foarte scumpi”, a declarat Musk.

„Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav”, dar Tesla este şi „liderul în inteligenţă artificială”, a dat asigurări Elon Musk.

CEO-ul Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa „probabil mai puţin de 20.000 de dolari” şi care va fi proiectat să fie replicat în „milioane de unităţi”. Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.