VIDEO şocant. Secunda în care a început cutremurul devastator din Turcia. Clădirile s-au prăbușit ca la un joc de domino

După cutremurul devastator din timpul nopții, în Turcia au avut loc peste 240 de replici. Cea mai mare și neașteptată ca intensitate a avut loc la ora prânzului, la mai puțin de 9 ore de marele seism. Magnitudinea a fost revizuită la 7,5. Acest al doilea cutremur a provocat și mai multe victime și pagube uriașe.

07 feb. 2023, 16:00
VIDEO şocant. Secunda în care a început cutremurul devastator din Turcia. Clădirile s-au prăbușit ca la un joc de domino

Prima secundă a cutremurului de 7,5 din Turcia, surprinsă de camera de bord a unui șofer. Clădirile care cad par din carton. După dezastrul provocat în Turcia de cutremurul din timpul nopții luni, 6 februarie, a cărui magnitudine a fost revizuită la 7,8, o replică puternică a lovit din nou la ora prânzului.

Cutremur Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a ajuns la 5.000 de persoane. Sunt sute de mii de răniți

Camera de bord a unui șofer a surprins momentul în care seismul a început și clădirile, deja șubrede, s-au prăbușit. Imaginile au fost filmate în Kahramanmaraş, un oraș din sudul Turciei cu o populație de peste 300.000 de locuitori.

Cea mai mare și neașteptată ca intensitate a avut loc la ora prânzului, la mai puțin de 9 ore de marele seism. Magnitudinea a fost revizuită la 7,5.

Al doilea cutremur puternic a provocat și mai multe victime și pagube uriașe.

Cel puţin 5000 de morţi au fost confirmaţi după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, transmite CNN, care îl citează pe Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi stare de urgenţă în zece provincii afectate de cutremurele care au lovit luni sudul şi sud-estul Turciei, relatează AFP şi Reuters.

România ar putea fi lovită de un cutremur de 7 grade. Avertismentul sumbru al unui seismolog INFP: „Nu s-a mai produs de 32 de ani, ar putea să se producă și la noi”
„Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie”, a declarat şeful statului, precizând că această măsură este valabilă timp de trei luni.

Într-un discurs, preşedintele Erdogan a spus că 70 de ţări şi-au oferit ajutorul în operaţiunile de căutare şi salvare şi că Turcia intenţionează să deschidă hotelurile din Antalya pentru a-i găzdui temporar pe cei afectaţi de cutremure.

El a spus că bilanţul morţilor cutremurelor din Turcia a crescut la 3.549 de persoane.