VIDEO Șoferul unei autospeciale de pompieri, la un pas să provoace o tragedie la Cluj. A trecut milimetric prin fața unui tren de călători

O autospecială cu pompieri a fost la un pas să provoace o tragedie la Cluj. Șoferul autospecialei, care a trecut milimetric prin fața unui tren, a fost suspendat și va fi evaluat psihologic.

10 apr. 2024, 12:30
VIDEO Șoferul unei autospeciale de pompieri, la un pas să provoace o tragedie la Cluj. A trecut milimetric prin fața unui tren de călători

Au fost momente de panică pentru călătorii trenului accelerat IR 1734 în Cluj, care au fost la un pas de un accident teribil. O autospecială de stingere a incendiilor de la pompieri a trecut razant prin fața trenului la trecerea la nivel cu calea ferată la Câmpia Turzii.

În urma apariției imaginilor, conducerea ISU Cluj a anunțat că șoferul autospecialei este cercetat disciplinar și va fi evaluat psihologic.

”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La față locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

Citește și: Fost șef din Poliție, prins beat la volan după ce a lovit o mașină parcată

În urmă vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viață echipajului care a încadrat autospecială de intervenție.

O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuală repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urmă unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistență persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competențe.

Citește și: O tânără din Iași, convinsă să renunțe la suicid, a căzut peste pompierii veniți să o salveze

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Avram Iancu’ al județului Cluj dezaprobă ferm neglijență conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viață și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate.”, a transmis ISU Cluj.