VIDEO Străzi inundate în judeţul Alba, după o ploaie torenţială. Apa a trecut în unele zone de jumătate de metru

Mai multe străzi din Câmpeni, judeţul Alba, au fost inundate luni după-amiază, în urma unor averse torențiale, în doar câteva minute niveul apei în zona centrală atingând şi jumătate de metru.

08 aug. 2022, 17:03
VIDEO Străzi inundate în judeţul Alba, după o ploaie torenţială. Apa a trecut în unele zone de jumătate de metru

Cetățenii orașului Câmpeni din judeţul Alba s-au trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială, apa strângându-se foarte rapid, astfel încât canalizarea nu a făcut faţă.

Mai multe videouri postate pe reţelele sociale de către un locuitor al oraşului şi publicate de Alba 24 arată amploarea inundaţiilor de pe străzile Avram Iancu și Moților din localitatea Câmpeni.

În imagini se poate observa cum circulația a fost îngreunată din cauza nivelului de apă destul de ridicat. Cel mai probabil canalizarea nu a făcut față debitului de apă.

Reaminim că meteorologii au emis o avertizare meteo, de tipul COD PORTOCALIU, pentru mai multe localități din zona de munte, din Alba.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00.

Citeşte şi: Noi alerte meteo. Vreme caniculară, apoi furtuni puternice. A fost emisă alertă cod portoliu

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

Citeşte şi: Prognoza meteo 8 – 21 august 2022. Vremea se răcoreşte şi vin furtunile, apoi temperaturile cresc