VIDEO Terifiant, un gheţar din Alpii Italieni s-a prăbuşit din cauza temperaturilor ridicate. Sunt cel puţin şase morţi

Un ghețar din Alpii Italieni s-a prăbușit parțial duminică, pe fondul temperaturilor crescute, au anunțat autoritățile locale. Sunt cel puțin șase morți şi opt răniţi.

03 iul. 2022, 20:04
VIDEO Terifiant, un gheţar din Alpii Italieni s-a prăbuşit din cauza temperaturilor ridicate. Sunt cel puţin şase morţi

„Operațiuni de salvare sunt în desfășurare după o avalanșă masivă de gheață, în care sunt implicați și excursioniști ce urcau pe gheţar”, se arată într-un comunicat al guvernului provinciei Trento, care precizează că s-ar putea să fie un „bilanț mare” al răniților și morților.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de este a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Citeşte şi Gheţarii din Himalaya ar putea să dispară până în 2100. Se topesc într-un ritm alert

Răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Numărul victimelor nu poate fi deocamdată confirmat, mai notează Reuters.

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la 10 grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a mai spus Luca Zaia.

Citeşte şi Panică la bordul unui vas de croazieră, tragedia Titanicului li s-a perindat prin faţa ochilor. Nava lor s-a lovit de o bucată de aisberg VIDEO