VIDEO Tragedie uriașă pe stadion: 12 oameni au murit și aproximativ 80 au fost răniți

Incidentul a avut loc în timp ce oamenii încercau să intre pe stadionul național din Madagascar pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Insulare din Oceanul Indian

25 aug. 2023, 22:43
VIDEO Tragedie uriașă pe stadion: 12 oameni au murit și aproximativ 80 au fost răniți

12 oameni au murit și aproximativ 80 au fost răniți la intrarea pe stadionul național din Madagascar. Participanții la eveniment s-au călcat în picioare, au anunțat autoritățile locale.

Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai cunoscuți comentatori de fotbal

Cauza busculadei nu este deocamdată cunoscută. Preşedintele malgaş Andry Rajoelina, care a participat la ceremonia de deschidere a competiţiei, a cerut un minut de reculegere. „Suntem în jur de 50.000 de persoane pe stadion. Dar s-a întâmplat ceva tragic, pentru că a fost o busculadă. Au existat răniţi şi morţi la intrare”, a spus preşedintele, scrie News.ro.

Incidentul a avut loc în timp ce oamenii încercau să intre pe stadionul național din Madagascar pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Insulare din Oceanul Indian, a declarat vineri premierul Christian Ntsay, conform Mediafax.

Nu se știe ce a provocat incidentul. Prim-ministrul a mai anunțat că 11 pacienți transportați la spital se află în stare critică.

Tragedie imensă în sport: A murit la doar 22 de ani în urma unui accident

Un incident similar a avut loc în 2019. Atunci, 15 persoane au murit pe stadionul Mahamasina.

Jocurile Insulelor din Oceanul Indian au fost create de Comitetul Olimpic Internațional (CIO) în 1977. La competiție participă sportivi din Mauritius, Seychelles, Comore, Madagascar, Mayotte, Réunion și Maldive.