VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile” pe „cocoaşa” Autostrăzii Moldovei. Ce se întâmplă cu autostrada „ruşinii”

Dorinel Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei (A7). Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a publicat imagini spectaculoase de pe lotul 4 din A7 Buzău - Focșani.
Filip Stan
24 mai 2024, 22:56
VIDEO Umbrărescu a scos
Dorinel Umbrărescu angajează mineri cu experiență

Potrivit imaginilor, constructorul român Dorinel Umbrărescu montează grinzi la un pasaj localizat pe lotul cunoscut drept „Cocoașa de la Focșani”.

„Se montează grinzile la pasajul rutier din zona nodului rutier Focșani Nord, de pe tronsonul Autostrăzii A7 Buzău – Focșani”, a transmis DRDP Iași, pe pagina oficială de Facebook.

Lucrările de pe lotul 4 Buzău-Focșani se află la un stadiu fizic de 33%. UMB ar urma să finalizeze lucrările în trimestrul al treilea din 2024, potrivit celor mai recente date oficiale.

Dorinel Umbrărescu, lăudat de CNAIR

CNAIR este perfect mulțumită de randamentul firmelor afaceristului român. De-a lungul timpului, CNAIR și-a exprimat public nemulțumirea față de diverse firme italiene și grecești.

„Este îmbucurător faptul că un constructor român a găsit resursele necesare pentru a câștiga și finaliza la termen contracte deosebit de importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România.

”Regele asfaltului” Dorinel Umbrărescu se reprofilează. Vrea să investească într-un nou domeniu

Sperăm ca și în continuare acest antreprenor român să rămână la fel de serios, să finalizeze cu succes toate contractele pe care le are în derulare și de asemenea, să contracteze și alte lucrări mari de infrastructură rutieră.

CNAIR, Ministerul Transporturilor și Guvernul României sunt parteneri serioși și depun toate eforturile pentru a asigura un cadru legislativ și un climat economic favorabil pentru investițiile în infrastructură, indiferent de țara de origine a constructorilor”, a transmis CNAIR.

VIDEO Mișcare de forță a lui Dorinel Umbrărescu: Vrea să termine ‘Autostrada rușinii naționale’

Patronul UMB, Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor de autostrăzi din România, a transmis Ministerului Transporturilor faptul că va termina cei 10 kilometri lipsă din autostrada Lugoj-Deva, supranumită și ”Autostrada rușinii naționale”, chiar înainte de termen.

Promisiunea lui Umbrărescu vine în contextul în care pe tronsonul Marginea-Holdea trebuie să execute 2 tuneluri de peste 2 kilometri lungime, iar timpul pentru execuția lucrărilor este de 34 de luni. Problema este că acest tronson este finanțat prin intermediul PNRR și lucrările trebuie să se desfășoare contra cronometru, pentru ca România să nu piardă finanțarea.

Dorinel Umbrărescu le-a transmis celor din Ministerul Transporturilor că va termina acest proiect cu 6 luni înaintea termenului contractual, ceea ce ar permite României să nu piardă finanțarea din PNRR.

Secretarul de stat confirmă angajamentul lui Umbrărescu

”Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, arată că a avut o discuție cu toți constructorii din România, iar țara noastră nu va pierde niciun leu din PNRR.

2020 – 2023, ani istorici pentru absorbția fondurilor europene în domeniul transporturilor.

În cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Transport 2021 – 2027 #PT, organizată și desfășurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii zilele acestea la Timișoara, am făcut o analiză a ciclului financiar (2014- 2020, n+3) încheiat în decembrie 2023 și am discutat despre stadiul principalelor proiecte de infrastructură finanțate din PT.

Umbrărescu a preluat contractul reziliat cu o firmă italiană. Peste 500 de muncitori lucrează non-stop pe şantier, salarii colosale oferite de „regele asfaltului”

La sfârșitul anului 2019, în momentul în care am preluat guvernarea, rata de absorbție era de 35% pe POIM – secțiunea transport, iar din 2020 până în 2023 am crescut rata de absorbție la 111% pe total program. În ceea ce privește sectorul rutier, pe care îl coordonez, succesul a fost și mai mare, ducând rata de absorbție pe acest sector la este 120%.

În cadrul discuțiilor avute la acest eveniment, am reiterat faptul că, având în vedere succesul atragerii fondurilor europene nerambursabile din ultimii ani, avem astăzi capacitatea să atingem pragul de 100% a fondurilor alocate în PT, maximum în 2027, cu 3 ani mai devreme decât ar fi termenul limită.

De asemenea, am avut o discuție foarte aplicată și importantă și cu constructorii importanți prezenți la acest eveniment, români și străini, printre care Dorinel Umbrărescu (grupul de firme UMB), Gabriel Stanciu (Alstom) și Ilker Gülen (Nurol):

– În ceea ce privește grupul de firme UMB, care are cele mai multe contracte finanțate prin PNRR, am reafirmat împreună că România nu va pierde niciun euro din acest program alocat pentru infrastructura rutieră.

– În ceea ce privește relația cu antreprenorii, am insistat pe un parteneriat deschis și transparent între beneficiari și constructori, care să ducă la proiecte de calitate, implementate în termenul contractat;

– Am discutat despre problemele cu privire la aprovizionarea pentru materii prime și materiale și i-am informat că Ministerul Transporturilor are în lucru un studiu prin care analizăm piața materialelor de construcții pentru autostrăzi, căi ferate și nu numai, pentru a identifica soluții în vederea stimulării producției interne a acestora. Au mai fost discutate situațiile forței de muncă necesară în șantiere, a deficitului de personal pe zona de consultanță proiectare, dar și predictibilității financiare pe orizontul 2027 – 2030.

Este nevoie și pe mai departe de implicarea tuturor factorilor decidenți și a reprezentanților entităților statului român, care sunt angrenati atât pe verticală, cât și pe orizontală, în dezvoltarea și implementarea proiectelor de infrastructură.

Programul Transport 2021-2027 a fost aprobat în luna decembrie 2022 și beneficiază de o alocare de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval al României.”, scrie Irinel Ionel Scrioșteanu.

Grindeanu a denumit ”ciotul” Marginea-Holdea drept ”Autostrada rușinii naționale”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că vor începe lucrările la singurul tronson lipsă Lugoj-Deva, celebra ”autostradă a urșilor” o bucată de 9 kilometri cuprinsă între Marginea și Holdea. Sorin Grindeanu a explicat că își dorește să ”spălăm această rușine națională”, o autostradă blocată ani de zile pentru că nu existau tuneluri pentru urși sau pentru că se strica habitatul liliecilor.

”Nu pot să nu amintesc despre celebra autostradă pentru urşi, o ştiţi cu toţii, o ştie toată România. În acest moment a fost semnată autorizaţia de construcţie, se încep lucrările. Dar vă asigur un lucru, pentru că am văzut că au fost anumite nelinişti dinspre anumiţi domni, această lucrare va fi finalizată în timp, având finanţare PNRR, nu există temeri că acest tronson de la Marginea la Holdea nu va fi finalizat. Deci se intră, se lucrează, s-au adus utilajele și încep lucrările la tuneluri.

Asta cu urșii în Banat este o discuție care, mă rog, naște foarte multe pasiuni. E greu să nu amintesc că în 2017, eram prim-ministru atunci, dar exista aceeași discuție cu urșii din zona respectivă de la Marginea la Holdea, acei urși care nu prea sunt. Mă rog, trecem peste această discuție, important este că se intră în faza de execuție, iar această rușine națională încercăm să o reparăm intrând în această fază de execuție”, a spus Sorin Grindeanu.

Ce este ”autostrada urșilor”

Proiectul are o valoare de 1,8 miliarde de lei fără TVA (aproximativ 373 de milioane de euro). Prețul pentru un kilometru este de aproximativ 13 milioane de euro fără TVA.

Durata contractului este 165 de luni: 11 luni pentru proiectare, 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Suma de 1,82 miliarde de lei (fără TVA), asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență , va fi folosită inclusiv pentru construcția a doua tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 kilometri (faimoasele „tuneluri pentru urși”).

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Florin Birta câștigă un nou mandat de primar al municipiului Oradea cu 68,57% din voturi
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?