VIDEO Un bărbat care nu credea în COVID a ajuns la ATI. Acum le mulțumește medicilor: „M-am născut a doua oară!”

Până astăzi, 26.793 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. Alte zeci de mii au trecut prin infernul de la Terapie Intensivă şi îşi povestesc experienţele.

21 apr. 2021, 19:35
VIDEO Un bărbat care nu credea în COVID a ajuns la ATI. Acum le mulțumește medicilor: „M-am născut a doua oară!”

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Ocna Mureș a ținut să le transmită un mesaj special de mulțumire medicilor care i-au salvat viața, după ce s-a infectat cu coronavirus. El nu credea în COVID și nu știe cum a contractat virusul, dar, din cauza bolii, a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Aiud. Două săptămâni mai târziu, bărbatul și-a revenit. El a ținut să le mulțumească medicilor și să-i atenționeze pe toți cei care au simptome să meargă la spital.
„Nu am crezut în COVID”, spunea Emil Ficior într-un live pe Facebook făcut cu masca de oxigen pe față.

Totuși, luna aceasta, el a început să aibă dureri de articulații, o stare de somnolență și probleme cu respirația. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer, a povestit el, pentru Alba24.

A stat așa aproape patru zile și nu s-a dus la medic. În tot acest timp, starea i s-a agravat. Până la urmă, a luat legătura cu medicul de familie care i-a spus să-și facă un test COVID.

Pe 7 aprilie, el a fost depistat pozitiv și internat la secția ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul era conectat la aparatele de oxigen. Cu masca pe față, Emil Ficior le-a transmis oamenilor, într-un live pe Facebook, să aibă grijă de ei și să nu mai ia în glumă virusul.

Ce efecte secundare grave au pacienţii după COVID. Avertismentul dr. Beatrice Mahler despre long COVID: „Pot să rămână dependenţi de oxigen”

Acum, bărbatul se simte bine și le-a transmis un mesaj de mulțumire cadrelor medicale: „M-am născut a doua oară, mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud și lui Dumnezeu – cei care m-au readus la viață”.

„Mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud, ATI, infirmiere, asistente, care și-au dat silința să ne țină în viață. (…) Nu am cum să mă răsplătesc toată viața mea, spun doar atât, că mulțumesc că ați fost alături de mine. (…) Încă o dată vă spun medicii și toți de aici fac tot ce pot pentru a ne salva, veniți la timp și nu stați acasă că poate o să vă fie fatal”, a mai susținut Emil Ficior.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 3.006 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 175 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer