VIDEO Un jandarm a zgâriat intenţionat maşina unui bucureştean care parcase neregulamentar. Reacţia instituţiei: „Este un comportament care nu se justifică în nicio situaţie”

Un eveniment greu de imaginat a avut loc în Bucureşti, unde un cetăţean care îşi lăsase maşina staţionată într-un loc neregulamentar a găsit-o zgâriată, dar surpriza cea mai mare a urmat atunci când, de pe camerele de supraveghere din zonă au apărut imaginile cu făptaşul.

23 feb. 2023, 16:49
VIDEO Un jandarm a zgâriat intenţionat maşina unui bucureştean care parcase neregulamentar. Reacţia instituţiei: „Este un comportament care nu se justifică în nicio situaţie”

Bucureşteanul îşi lăsase maşina staţionată, aparent neregulamentar, „pe avarii”, în cartierul Cotroceni, la intersecţia dintre Şoseaua Cotroceni şi Strada Zării, iar la întoarcere a găsit-o zgâriată.

Pe camerele de supraveghere din zonă au fost înregistrate imagini care arată cine a zgâriat maşina, iar surpriza a fost una de proporţii, făptaşul fiind parte a unui echipaj de Jandarmerie.

În imaginile obținute de Libertatea se vede o mașină lăsată pe avarii, la colțul unei străzi. Apare o mașină a Jandarmeriei, care se oprește, apoi dă cu spatele, apoi şoferul mașinii de Jandarmerie trece mai aproape de mașina lăsată de avarii şi se vede cum o zgârie cu un obiect.

Potrivit informațiilor ziarului, totul s-a întâmplat miercuri, 22 februarie, în cartierul Cotroceni, la intersecția dintre Șoseaua Cotroceni și strada Zării.

Șoferul păgubit spune că acum intenționează să facă o plângere penală.

„Nu mă așteptam ca Jandarmeria Română să facă acte de vandalism. Mă așteptam ca Jandarmeria să te protejeze. Cred că cel mai normal era ca în cazul în care constata că am făcut ceva greșit să anunțe Poliția Română, să cheme Poliția Rutieră, să mă amendeze. Dar sub nicio formă să îmi distrugi bunul”, a declarat acesta pentru sursa citată.

Citeşte şi: Mihai și-a pierdut viața în mod tragic, în Belgia. Românul a fost lovit de un camion în timp ce muncea pe autostradă

Într-un comunicat, Jandarmeria confirmă incidentul, pe care îl numește regretabil: „Autospeciala Dacia Logan care apare în imagini aparține Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București”.

Instituția anunță că a dispus măsuri urgente de identificare și verificare, „în urma cărora vor fi luate măsuri de sancționare drastică, în conformitate cu regulamentele militare”.

„Este un comportament care nu se justifică în nicio situație, mai ales din partea unui reprezentant învestit cu exercițiul autorității publice. Dacă se va constata că fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, vom înainta, de urgență, Parchetului Militar pentru verificare și vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil”, mai transmite Jandarmeria, care subliniază „că un astfel de comportament nu caracterizează instituția”.

Potrivit legislației penale, persoanele care săvârșesc infracțiunea de distrugere pot fi pedepsite inclusiv cu închisoarea de până la doi ani.

Codul penal în vigoare, articolul 253, stabilește că „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

De exemplu, un ieșean care a zgâriat, în 2017, o mașină parcată în fața garajului său a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru distrugere.

Citeşte şi: VIDEO: Atac cu toporul într-o primărie din România, în plină zi