VIDEO Un mort şi cinci răniţi după ce o persoană a deschis focul la metroul din New York

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite luni, după ce mai multe focuri de armă au fost trase pe o platformă a metroului din New York, a anunţat poliţia metropolei americane, NYPD.

13 feb. 2024, 08:32
VIDEO Un mort şi cinci răniţi după ce o persoană a deschis focul la metroul din New York

Persoana decedată este un bărbat de 34 de ani, iar cei cinci răniţi sunt două femei şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 71 de ani, au indicat ofiţerii de poliţie în timpul briefing-ului de presă ţinut chiar lângă staţia unde a avut loc tragedia, din cartierul newyorkez Bronx, cel mai defavorizat din New York.

Nu a fost vorba despre un trăgător singuratic care a deschis focul „la întâmplare” asupra pasagerilor, a precizat comisarul Michael Kemper, într-un oraş marcat de incidentul din 2022, când un bărbat de peste şaizeci de ani a deschis focul într-un tren aglomerat al metroului, făcând surprinzător doar aproximativ treizeci de răniţi.

Luni la sfârşitul după-amiezii, două grupuri de tineri „se certau” într-un tren care intra în gară când un membru al unui grup a scos o armă şi a deschis focul pe platformă, exact când uşile vagonului se deschideau, iar pasagerii intrau şi ieşeau, a explicat Kemper.

Poliţistul nu a dat identitatea victimelor, doar a precizat că „una dintre ele, un bărbat de 34 de ani, a murit din păcate” la spital.

Pompierii din New York (FDNY) au făcut cunoscut într-un e-mail adresat AFP că patru din cele cinci persoane sunt „grav rănite”.

Citeşte şi: „Dimineața jurnalist la Al Jazeera, seara, terorist în Hamas”. Ce a descoperit IDF într-un laptop în Gaza

Agresorul a fugit, iar poliţia a chemat martorii să ofere informaţii.

La staţia Mount Eden Avenue din Bronx, complet izolată, metroul este aerian şi un fotoreporter al AFP a văzut numeroase vehicule de poliţie şi de salvare. Imagini la televizor filmate cu drona au arătat trenul oprit în staţie şi poliţişti şi anchetatori în civil ocupaţi pe peron.

„Nu este normal. Astfel de focuri de armă în reţeaua de metrou sunt extrem de rare şi inacceptabile”, a subliniat poliţistul Kemper.

Criminalitatea şi în special omuciderile cu arme de foc sunt în scădere la New York din 2022-2023, după pandemia de COVID-19, iar portul de arme în public este strict reglementat, în comparaţie cu alte oraşe şi state din SUA.

Citeşte şi: Secretarul american al Apărării a fost internat din nou. Lloyd Austin a fost diagnosticat cu cancer