VIDEO Un tânăr din Deva a înregistrat la OSIM un nou tip de intersecţie

Bărbatul a gândit un tip de intersecţie care să fluidizeze traficul între DN7 şi DN76. Bărbatul şi-a înregistrat invenţia la OSIM şi spune că este o soluţie simplă şi deloc costisitoare. Degeaba însă, invenţia sa este ignorată de cei care ar putea să o pună în practică.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 07:10
VIDEO Un tânăr din Deva a înregistrat la OSIM un nou tip de intersecţie

Marius Şerban şi-a numit invenţia „Intersecţia de tip T cu scuaruri de ghidare”. Ideea lui este menită să fluidizeze traficul rutier la intrarea în Deva la punctul de intersecţie dintre DN7 cu DN76. Această zonă este considerată de oamenii legii drept unul dintre punctele negre din Hunedoara.

„Sunt două benzi după cum se poate observa. Anulăm o bandă, facem să meargă către Şoimuş, cu scuarul de ghidare. Mai mult decât atât nu mai trebuie construit nimic. Nu mai trebuie pentru că scuarurile de ghidare te obligă să ţii banda fără niciun risc de acroşament”, a spus Marius Şerban.

Tânărul spune că a gândit acest tip de intersecţie după ce el însuşi era să fie implicat într-un accident în acea zonă.

„La traficul de rulaj şi din stânga şi din dreapta e greu de ieşit. Ar trebui o soluţie. Cam greu o semaforizare pentru că artera principală e pe direct. Este foarte dificil, mai ales cu camioanale încărcate. E dezastru. Vin nu se uită, intră unii peste alţii”, a mai adăugat tânărul.

Poliţiştii spun că orice proiect care oferă o soluţie este bienvenit. Deşi ei aşteaptă de aproape un an să se implementeze un proiect în zonă.

„Încă de la începutul anului Direcţia de Drumuri Judeţene Hunedoara a înaintat o propunere Direcţiei de la Timişoara. Din câte cunosc s-a aprobat şi urmează să se materializeze”, a declarat Dan Micu, şef Poliţia Rutieră Hunedoara.

Inventatorul intersecţiei menite să fluidizeze circulaţia rutieră spune că proiectul său se poate aplica în orice tip de intersecţie confruntat cu asemenea probleme.