VIDEO Val de violenţe în Europa. Atac terorist lângă o sinagogă din Torino

Poliția italiană a prevenit un atac în Torino. Luni, lângă o sinagogă, un bărbat cu un cuțit a început să strige în limba arabă „Allahu Akbar”.

17 oct. 2023, 18:22
VIDEO Val de violenţe în Europa. Atac terorist lângă o sinagogă din Torino

Totul s-a întâmplat luni, în Piazzetta Primo Levi, din Torino. Potrivit presei din Italia, martorii speriați au încercat să se refugieze în magazinele din apropiere.

Zona era patrulată de către forțele de ordine. Individul se îndrepta spre intrarea în Sinagogă, iar polițiștii au reușit să îl localizeze și să intervină, înainte ca acesta să intre în spațiul de cult.

Un videoclip filmat dintr-un bar îl surprinde pe agresor foarte furios în timp ce striga tot felul de fraze în limba arabă.

Deoarece persoana era agitată, oamenii legii au folosit un pistol cu electroșocuri pentru a-l imobiliza. Agresorul a fost transportat la spital, iar zona securizată.

Persoana are 41 de ani și este originară din Tunis. La domiciliul său au fost găsite materiale informaționale ale unei mișcări islamiste, iar autoritățile bănuiesc că este vorba despre un individ auto-radicalizat.

Statele europene au mărit nivelul de securitate, iar Poliția este însoțită de militari în patrule.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, un profesor a fost ucis în Franța, la Arass, de un fost elev de origine cecenă, care a înjunghiat cu un cuțit mai multe persoane în incinta liceului Gambetta-Carnot. Două persoane au fost rănite grav, dintre care una se află în stare critică.

Atacul de la Torino, cel puţin al treilea în ultima săptămână în Europa

Luni, la Bruxelles, doi suedezi, suporteri ai echipei naționale, au fost împușcați mortal de un islamist chiar în timpul meciului de fotbal. Atacatorul și-a revendicat apoi apartenența la Statul Islamic s-a arătat mândru că a ucis necredincioși, deși suedezii, chiar îmbrăcați în tricourile naționalei, puteau fi foarte bine musulmani.

În discursul său foarte violent, el a spus că a împușcat doi oameni pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”. Ulterior, atacatorul a fost ucis de forțele speciale după un schimb de focuri.

Cu puțin înainte de scenele din Torino, Palatul Versailles de lângă Paris a fost închis în urma unei amenințări cu bombă.

Citeşte şi: Israelul anunţă că nu se pune problema încetării bombardamentelor în Fâşia Gaza. Bilanţul victimelor palestiniene se apropie de 3.000