VIDEO Viitorul este aici! Chelneri roboţi servesc la mese într-un local din Cluj

Restaurantele din Iulius Mall Cluj-Napoca au "angajat" chelnerii-roboți pentru a face față lipsei acute de personal care se resimte în tot sectorul HoReCa.

01 mart. 2024, 10:26
VIDEO Viitorul este aici! Chelneri roboţi servesc la mese într-un local din Cluj

Chelnerii roboţi preiau comenzile, aduc mâncarea la masă și se ocupă de farfuriile murdare, transformând experiența culinară într-un spectacol high-tech.

Costul unui astfel de robot se ridică la 37.000 lei, o investiție considerată pe deplin rentabilă de către patroni. În contextul dificultăților de recrutare de personal în Cluj-Napoca, unde găsirea angajaților vorbitori de română reprezintă o provocare, roboții devin soluția ideală, potrivit acestora.

Economii substanțiale sunt realizate, astfel, prin implementarea acestei tehnologii inovatoare. Calculul arată că, înlocuind minim două persoane, costurile de achiziție a roboților sunt acoperite în câteva luni. Cu un chelner plătit în medie 2.300 de lei și un robot care poate înlocui două persoane, economiile lunare se ridică la 7.600 de lei, asigurând o rentabilitate rapidă a investiției.

Un robot înlocuiește minim două persoane, astfel se ajunge ca în câteva luni costurile de achiziție să fie acoperite.

Spre exemplu, la un salariu net de 2.300 de lei, cu tot cu taxe firma plătește lunar 3.800 de lei. Dacă un robot înlocuiește două persoane, atunci economia este de 7.600 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că în 5 luni investiția în robot a fost stinsă și de acolo firma face numai profit.

@andra.renata #fy #fyp #cluj #ukyo #iuliusmallcluj ♬ sunet original – tzzzanca uraganu 🏆

Citeşte şi: Cum îţi găseşti telefonul mobil pierdut sau furat, chiar dacă rămâne fără baterie sau este închis de hoţi. Cele mai simple trucuri