VIDEO VIRAL | Podul imens al Indiei s-a prăbușit, în plină zi

Eveniment neobișnuit în India. Un pod imens s-a prăbușit pentru a doua oară în 14 luni. Autoritățile au anunțat bilanțul: până în prezent, o persoană a fost dată dispărută. 

05 iun. 2023, 23:53
VIDEO VIRAL | Podul imens al Indiei s-a prăbușit, în plină zi

Podul era construit pe râul Gange, în districtul Bhagalpur din statul Bihar, estul Indiei, scrie presa internațională.

Imaginile din timpul prăbușirii au fost surprinse live, distribuite în social media, unde au devenit virale.

„A fost o agitație masivă aici, s-a simțit ca și cum ar fi fost o explozie. Mai târziu am aflat că podul s-a prăbușit”, a declarat Rakesh Kumar, un rezident local, pentru ANI.

O secțiune a podului a fost scufundată în apă. În prezent, doar câțiva stâlpi și câteva cabluri mai indică faptul că în locul respectiv a fost odată acea porțiune a structurii.

„Am efectuat o investigație și am raportat concluziile șefului administrației districtuale”, a declarat pentru ANI șeful adjunct al administrației districtuale, Amit Raj.

Reacția autorităților din India, după ce podul uriaș s-a prăbușit

Ministrul-șef al Biharului, Nitish Kumar, a promis, de asemenea, „acțiuni riguroase”.

„Nu este construit corect, de aceea se prăbușește. Ar fi trebuit să fie mai puternic”, a transmis oficialul.

Opt bărbați se aflau pe pod în momentul prăbușirii acestuia duminică, 4 iunie. Un gardian a fost dat dispărut, potrivit autorităților.

Nu este primul eveniment nefericit de acest gen. În octombrie 2022, un pod suspendat s-a prăbușit în orașul Morbi, din statul Gujarat. 135 de persoane au murit, în urma evenimentului nefericit.