VIDEO VIRAL: Un preot român a devenit vedetă pe TikTok după ce a sfințit un Porsche. A pictat cu pensula componentele mașinii

Cei mai credincioși dintre șoferi aleg să-și sfințească inclusiv mașinile. Un proprietar de Porsche a oferit un exemplu în acest sens. A chemat preotul să-i facă slujbă. 

24 ian. 2023, 11:21
VIDEO VIRAL: Un preot român a devenit vedetă pe TikTok după ce a sfințit un Porsche. A pictat cu pensula componentele mașinii

Imaginile cu preotul care sfințește Porsche-ul au fost publicate în social media. TikTokerii au năvălit cu reacții. Așa cum poate fi observat în video, slujitorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a „marcat” mai multe componente ale mașinii cu o pensulă.

În timp ce rostea cuvinte specifice slujbei, preotul picta cu ulei Sfânta Cruce pe motor și pe bordul autoturismului.

Internauții s-au întrecut în glume, în secțiunea de comentarii:

  • Ți-a adăugat 400 de cai;
  • Deja centura poți să nu o mai pui;
  • Soft bisericesc;
  • Așa se face o sfințire, domnule părinte?;
  • Acum poți merge liniștit cu 200 de km/h, nu te mai ia radarul!;
  • Acum nu mai are nevoie nici măcar de combustibil.
@boosigor♬ sunet original – Igor

 

@boosigor♬ sunet original – Igor

 

Aproape orice obiect poate fi sfințit

 

Preotul Eugen Tănăsescu, Consilier Media al Arhiepiscopiei Tomisului, susține că se poate binecuvânte orice model de vehicul, atât timp cât „avem de gând să-l folosim creştineşte”.

„Acum apare o întrebare: Putem binecuvânta orice şi oricum? Orice lucru din acest univers material poate primi binecuvântarea lui Dumnezeu, cu o singură condiţie: scopul existenţei sale să fie unul bun, moral, mântuitor, atât pentru noi cât şi pentru aproapele nostru.

Un creştin nu se poate raporta la bunurile din jurul său decât ca fiind primite de la Dumnezeu şi puse numai în slujba lui Dumnezeu şi a aproapelui. Scrie Sf. Pavel: fiindcă tot ce a făcut Dumnezeu este bun, şi nimic nu e de lepădat dacă se ia cu mulţumire: căci se sfinţeşte prin cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.

Aşadar putem binecuvânta orice tip de vehicul (barcă, vapor, automobil, locomotivă, tren, avion, navă spaţială etc.) câtă vreme avem de gând să-l folosim creştineşte.

Însă nu văd rostul binecuvântării atunci când scopul maşinii este doar unul de afirmare făloasă a unui statut social efemer. Din păcate, unii încă mai cred că haina sau maşina determină valoarea omului. Dar tot Psalmistul zice: Unii se laudă cu căruţele lor, alţii cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu numele Domnului Dumnezeului nostru.

Aşa că, dacă suntem credincioşi lui Dumnezeu şi posesori ai unui automobil, putem solicita cu încredere: Părinte, binecuvintează-mi maşina!”, a declarat preotul, potrivit Doxologia.ro.