VIDEO: Volodimir Zelenski a plecat în SUA, pentru discuții tete-a-tete cu Joe Biden. Cum a fost surprins președintele Ucrainei

Eveniment important pentru Volodimir Zelenski și Ucraina. Președintele de la Kiev a plecat în SUA, pentru a întâlni partenerii americani. 

21 dec. 2022, 17:26
VIDEO: Volodimir Zelenski a plecat în SUA, pentru discuții tete-a-tete cu Joe Biden. Cum a fost surprins președintele Ucrainei

Înainte de a lua avionul către America, Volodimir Zelenski a avut un popas în Polonia. Președintele de la Kiev a fost surprins de canalul polonez TVN24 în momentul în care a sosit cu trenul în Przemysl, localitate aflată aproape de graniță, scrie agenția News.

Ulterior, Volodimir Zelenski a fost surprins în timp ce intra într-un vehicul alb 4×4, care aștepta să plece într-un convoi.

Potrivit TVN, canal afiliat CNN – presa de casă a Partidului Democrat, Zelenski a mers spre aeroportul din Rzeszow, iar de acolo a luat avionul spre Washington. Zelenski a fost văzut împreună cu ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Ann Brink.

 

Ce va face Volodimir Zelenski în SUA

 

Preşedintele ucrainean este aşteptat miercuri într-o vizită la Washington, care nu a fost anunţată în prealabil şi care a luat prin surprindere, aceasta fiind prima sa călătorie în afara ţării de la invadarea Ucrainei.

Volodimir Zelenski urmează să fie primit la Casa Albă în jurul orei locale 14.00 (21:00 ora României), unde va avea o conferinţă de presă comună cu preşedintele Joe Biden, iar apoi se va adresa Congresului.

Vizita la Washington, care va dura câteva ore, vine într-un moment-cheie al războiului, iar Statele Unite vor anunţa oficial cu această ocazie că vor furniza Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot, cu rază lungă de acţiune, în cadrul unui ajutor militar suplimentar de 1,8 miliarde de dolari.

 

Volodimir Zelenski, surprins în timp ce se deplasa către SUA (VIDEO)