VIDEO+GALERIE FOTO Descoperiri macabre la percheziţia locuinţei lui Prigojin din Sankt Petersburg: arme, un ciocan pe care scria „pentru negocieri importante” şi o poză cu mai multe capete de om tăiate

Presa rusă difuzează imagini de la percheziţii la locuinţa şefului grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, la Sankt Petersburg, în timpul rebeliunii armate abandonate, la sfârşitul lui iunie, în care apar lingouri de aur, armament şi peruci.

07 iul. 2023, 09:05

Aceste imagini difuzate de presă începând de miercuri – în mod vizibil realizate de către forţe de ordine – arată o casă de lux uriaşă, cu piscină, o sală de informatică şi un loc de rugăciune, între altele, dar şi un elicopter ”parcat” în grădina din spate a casei lui Prigojin.

În cursul percheziţiei, potrivit acestor imagini, anchetatorii au descoperit maldăre de dolari şi ruble, lingouri de aur, numeroase arme, decoraţii militare, dar şi mai multe paşapoarte – cu nume diferite – şi un dulap polin cu peruci.

Publicaţia online Fontanka, cu sediul în Sanlt Petersburg, a scrie că un tablou înrămat cu ”capete tăiate” a fost găsit la domiciliul lui Evgheni Prigojin – în contextul în care mercenarii săi sunt acuzaţi cu regularitate de atrocităţi.

Site-ul publică şi o imagine în care apare un baros uriaş, pe al cărui cap de metal scrie ”în caz de negocieri importante”.

”Barosul” este unul dintre simbolurile grupării Wagner, care se laudă că foloseşte această armă pentru a executa sau tortura în mod sălbatic inamici.

În noiembrie, apropiaţi ai grupării Wagner au difuzat o înregistrare video a unei execuţii brutale a unui dezertor din gruparea paramilitară, ucis cu lovituri de baros.

Citeşte şi: FABULOS! Cum arată trenul de lux al lui Vladimir Putin (FOTO)

”Este o realizare magnifică, se vede dintr-o singură mişcare”, ironiza Prigojin.

Situaţia şefului Wagner este acoperită de multe zone de umbră, după rebeliunea sa efemeră împotriva puterii militare ruse.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaeşnko anunţa la 27 iunie că Evgheni Prigojin a sosit în Belarus, în baza unui acord pe care l-a mediat cu Moscova, după lovitura în forţă a paramilitarilor Wagner.

”În ceea ce-l priveşte pe Progojin, el este la Sankt Petersburg. Nu mai este pe teritoriul Belarusului”, a declarat joi presei liderul autoritarist de la Minsk.

Acordul încheiat cu puterea rusă prevede posibilitatea ca membrii Wagner care nu vor să fie încorporaţi în armata rusă să se instaleze în Belarus.

Acest acord nu este pus în discuţie, a anunţat Lukaşenko, în pofida faptului că nu a fost încă finalizat.

Citeşte şi: Aleksandr Lukașenko, dialog spumos cu jurnaliștii. „Fratele mai mic al lui Vladimir Putin” a cerut reporterilor să-și ceară scuze pentru că l-au etichetat drept „dictator”