Viitoarea „Primă Doamnă” a Franţei spune că nu vrea să fie o păpuşă de porţelan

Valerie Trierweiler, partenera preşedintelui ales al Franţei, François Hollande, afirmă într-un interviu publicat de The Times, că va face tot cea ce este necesar pentru a "reprezenta imaginea Franţei" şi că nu intenţionează să fie, în calitate de Primă Doamnă, o "păpuşă de porţelan".

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 12:02
Viitoarea „Primă Doamnă” a Franţei spune că nu vrea să fie o păpuşă de porţelan

„Vreau să reprezint imaginea Franţei, să zâmbesc atunci când este nevoie, să fiu bine îmbrăcată, să ofer o imagine frumoasă, dar nu va trebui să fie doar atât. Nu voi fi o păpuşă de porţelan”, a declarat jurnalista în domeniul politic, în vârstă de 47 de ani, care şi-a anunţat deja intenţia de a continua să lucreze şi după ce va deveni Prima Doamnă.

„Dar când îmi spuneţi «sunteţi egala lui Michelle Obama», nu îmi vine să cred nici ceea ce văd şi nici ceea ce aud”, a mai spus ea sugestiv, ştiut fiind faptul că modelele ei de soţie de preşedinte sunt Danielle Mitterrand şi Hillary Clinton. 

Valerie a mai mărturisit că , deocamdată, preferă ţinutele prêt-à porter. „Nu am purtat niciodată rochii sau ţinute realizate de creatori de modă”, a ţinut ea să precizeze. Ea a mai vorbit şi despre problema instalării cuplului la Palatul Elysée, povestind despre neplăcerile provocate vecinilor din blocul în care ei ocupă un apartament cu trei camere, în Paris.

„Strada este blocată imediat ce François Hollande trebuie să iasă (…). Oameni care intră trebuie să fie controlaţi de fiecare dată”, s-a plâns ea.

Apoi a povestit câte ceva despre manierele lui Francois Hollande, descriindu-l ca fiind „agreabil şi relaxat” şi un politician fin. „Tulburi adversarul, atunci când întinzi mâna persoanei care are cuţitul în mână. El a reuşit să îi facă să se răzgândească pe mulţi în acest fel. Are o forţă incredibilă”, a spus ea.

„Credeam de mult timp în viitorul lui. Cunoscând bine bărbatul, am descoperit că ceea ce puteau părea drept slăbiciuni erau, de fapt, forţe puternice”,a continuat Valerie, care este împreună cu Francois din 2005, încă din vremea când, teoretic, el stătea cu fosta lui parteneră de viaţă, Segolene Royal,  cu care a împărţit aceeaşi pasiune politică şi care i-a făcut patru copii, în cei 34 de ani cât au stat împreună.