VIITORUL – DINAMO 5-0. Scor FLUVIU în derby-ul etapei, fanii „câinilor” au intrat pe gazon. Meciul a fost întrerupt 20 de minute

Victorie cu scandal obţinută de Viitorul în meciul cu Dinamo. Ultraşii "câinilor roşii" cu pătruns pe gazon şi au întrerupt meciul la scorul de 3-0 pentru gazde. Imediat după reluarea meciului, Viitorul a mai înscris de două ori. Dinamo este pe ultimul loc după acest rezultat, în clasament, iar FC Viitorul este pe locul I, la golaveraj.

15 iul. 2019, 17:36
VIITORUL – DINAMO 5-0. Scor FLUVIU în derby-ul etapei, fanii „câinilor” au intrat pe gazon. Meciul a fost întrerupt 20 de minute

UPDATE: Gruparea mobilă de jandarmi Tomis Constanţa a anunţat că şase persoane au fost sancţionate după incidentele de la meciul de la Ovidiu, dintre FC Viitorul şi FC Dinamo.

„În minutul 66 al partidei, mai mulţi suporteri ai echipei oaspete au rupt gardul împrejmuitor şi au intrat pe teren. În urma acestor incidente, observatorul FRF a decis evacuarea suporterilor. Evacuarea acestora s-a desfăşurat fără incidente. Au fost identificate şi sancţionate şase persoane. În plus aceştia au primit şi măsură complementară, interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an”, a precizat jandarmeria.

Cei şase au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei.


UPDATE: Meciul s-a reluat după o pauză de 20 de minute şi evacuarea galeriei dinamoviste. La câteva minute de la reluare, fotbaliştii lui Hagi au marcat de încă două ori.

Suporterii „câinilor” au făcut deplasarea în număr mare la Constanța. Aproximativ 500 de fani au umplut sectorul destinat oaspeților pe micuța arenă din Ovidiu. Încă din primul minut și-au început războiul de la distanță cu Eugen Neagoe și Ionuț Negoiță. Ultrașii i-au cerut demisia antrenorului și i-au scandat minute în șir numele lui Mircea Rednic. 

Printre scandările care pot fi reproduse s-au numărat: „Conducere de rahat, Dinamo ați îngropat!”, „Plecați cu toții, lăsați-ne, Dinamo nu e o afacere!” sau „N-avem nevoie, n-avem nevoie de Eugen Neagoe!”.

LIVE VIDEO AICI

VIITORUL – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE: 5-0.

Au marcat: G. Iancu ‘9, 69, G. Ganea ’48, Calcan ’66, Eric 70

ECHIPELE DE START

Viitorul: Tordai – Mladen, Țîru, P. Iacob, De Nooijer – Achim, Artean, Houri – G. Iancu, G, Ganea, Al. Mățan
Rezerve: Căbuz – R. Boboc, V. Ghiță, A. Ciobanu, A. Pitu, Calcan, Eric
Antrenor: Gheorghe Hagi

Dinamo: Straton – De Moura, Klimavicius, Bejan, R. Grigore – Mrzljak, Răuță – D. Sorescu, Kevin Bru, R. Moldoveanu – Montini
Rezerve: Piscitelli – D. Ciobotariu, Sin, I. Filip, Mihaiu, D. Popa, Perovic
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: Central, Academia „Gheorghe Hagi”
Arbitru: Marcel Bîrsan / Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleț

Fanii dinamovişti, aflaţi în număr de aproximativ 200, i-au înjurat pe patronul Ionuţ Negoiţă şi pe antrenorul Eurgen Neagoe după numai 25 de minute de joc. Suporterii i-au cerut demisia tehnicianului.

După golul de 3-0 al gazdelor, din minutul 66, mai mulţi suporteri dinamovişti au intrat pe teren, fiind cu greu imobilizaţi şi scoşi din suprafaţa de joc de stewarzi.

Jandarmii au intervenit şi s-au postat în faţa peluzei în care se afla galeria dinamovistă, fără a intra în conflict direct cu suporterii.

Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a mers la suporteri şi a încercat să-i calmeze.

Meciul a fost reluat după o întrerupere de peste 20 de minute şi după ce galeria dinamovistă a fost evacuată. Gazdele au marcat repede încă două goluri după reluarea partidei.

Nu toţi fanii dinamovişti au părăsit peluza, unul dintre ei întrând pe teren în minutul 75, pentru a-i cere socoteală lui Neagoe. Acesta a fost scos repede din spaţiul de joc şi meciul nu a mai fost oprit.

Dinamo este pe ultimul loc după acest rezultat, în clasament, iar FC Viitorul este pe locul I, la golaveraj