Viktor Ianukovici: Ucraina se va opune oricăror presiuni exercitate din exterior

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat, vineri, că ţara sa va opune "rezistenţă puternică" oricăror presiuni exercitate din exterior.

RomaniaTV.net
15 feb. 2014, 09:23
Viktor Ianukovici: Ucraina se va opune oricăror presiuni exercitate din exterior

„Orice presiune exercitată din exterior asupra Kievului va întâmpina aici, în Ucraina, o rezistenţă puternică”, a subliniat Ianukovici, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean Inter, relatează RIA Novosti, citat de mediafax.ro.

Totuşi, el a afirmat că intenţionează să se ocupe în timpul apropiat de relansarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, Rusia, Statele Unite şi China. „Strategia noastră trebuie să fie îndreptată spre apărarea intereselor naţionale”, a adăugat preşedintele ucrainean.

La sfârşitul lui ianuarie, preşedinţia Rusiei, de asemenea, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de posibile ingerinţe externe în afacerile Ucrainei, după ce cancelarul Angela Merkel l-a îndemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin să susţină un „dialog constructiv” între putere şi opoziţie, la Kiev.

„Referitor la situaţia din Ucraina, insistăm asupra faptului că orice ingerinţă externă este inadmisibilă”, a comunicat Kremlinul.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia.