Viktor Orban: Este „nedrept” că SUA şi ţările arabe bogate nu primesc mai mulţi refugiaţi

Premierul ungar Viktor Orban, adeptul unei linii dure în chestiunea migrației, a declarat vineri că este "nedrept" că anumite țări, printre care SUA și statele arabe, nu primesc mai mulți refugiați și lasă această sarcină în seama Europei.

RomaniaTV.net
02 oct. 2015, 12:13
Viktor Orban: Este „nedrept” că SUA şi ţările arabe bogate nu primesc mai mulţi refugiaţi

Viktor Orban, a cărui țară a fost tranzitată de aproape 300.000 de imigranți de la începutul anului, a pledat la ONU pentru un sistem de ‘cote mondiale’ menit a ‘împărți povara’ migratorie.

„Este nedrept că SUA nu primesc decât 10.000-15.000 de refugiați. Este nedrept că Israelul nu primește niciunul, că Australia nu primește niciunul, că țările arabe bogate tergiversează și că toată lumea se îndreaptă spre Europa”, a afirmat Orban la Radio Kossuth.

„Ungaria consideră că, fără SUA, Rusia, China și țările arabe bogate, nici cea mai mică propunere pentru soluționarea crizei imigranților nu poate fi viabilă”, a subliniat el.

 Premierul ungar a mai spus încă o dată vineri că imigranții care ajung cu miile în Europa sunt simpli ‘refugiați economici’. „Dacă viața lor nu este în pericol și au ajuns într-o țară sigură, ar trebui să nu mai poată merge mai departe. Nu poți fi un refugiat ‘ca la carte’ alegând țara de destinație”, a subliniat el.

Orban a mai spus că „imigranții sunt cel puțin în proporție de 80% tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată decât cu refugiați”. Acest procent este contrazis de statisticile Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați și de UNICEF, conform cărora o treime dintre refugiați sunt femei și copii.

Un total de 3.667 de imigranți au intrat joi în Ungaria, în mare majoritate din Croația, după care au fost conduși spre Austria, de unde vor ajunge în Germania.