Viktor Orban: Guvernul va continua reducerea tarifelor la utilităţi cu forţa, dacă va fi necesar

'Dacă nu va exista o cooperare între guvern şi furnizorii de utilităţi, cabinetul de la Budapesta va continua cu forţa programul de reducere a preţurilor la utilităţi', a declarat vineri premierul Ungariei, Viktor Orban, la postul public de radio Kossuth, transmite MTI, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 16:13
Viktor Orban: Guvernul va continua reducerea tarifelor la utilităţi cu forţa, dacă va fi necesar

Guvernul este pregătit să coopereze, dar reducerea suplimentară a costurilor la utilităţi pentru familii este o precondiţie, a afirmat Viktor Orban, adăugând că programul este 'cheia către succesul Ungariei'.

Şeful guvernului ungar afirmă că furnizorii internaţionali de utilităţi prezenţi în Ungaria 'au asociaţii atât de puternice' încât guvernul nu le poate înfrunta fără sprijinul opiniei publice.

Guvernul de la Budapesta a impus, în ianuarie, reduceri de preţuri de 10% companiilor din energie, semnalând că vor urma şi alte tăieri, în seria de decizii 'neortodoxe' adoptate de guvernul Orban în ultimii trei ani în variate domenii, care au îngrijorat investitorii şi Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul este pregătit să coopereze, dar reducerea suplimentară a costurilor la utilităţi pentru familii este o precondiţie, a afirmat Viktor Orban, adăugând că programul este ‘cheia către succesul Ungariei’.

Şeful guvernului ungar afirmă că furnizorii internaţionali de utilităţi prezenţi în Ungaria ‘au asociaţii atât de puternice’ încât guvernul nu le poate înfrunta fără sprijinul opiniei publice.

Guvernul de la Budapesta a impus, în ianuarie, reduceri de preţuri de 10% companiilor din energie, semnalând că vor urma şi alte tăieri, în seria de decizii ‘neortodoxe’ adoptate de guvernul Orban în ultimii trei ani în variate domenii, care au îngrijorat investitorii şi Fondul Monetar Internaţional.