Ungaria limitează drastic călătoriile în afara Europei. Viktor Orban se aşteaptă ca numărul infecţiilor cu Covid să crească puternic în următoarele două săptămâni

Ungaria ar putea lua în considerare înăsprirea unora dintre restricţiile împotriva pandemiei de coronavirus în contextul în care se aşteaptă ca numărul infectărilor să crească puternic în următoarele două săptămâni, a declarat vineri premierul Viktor Orban la postul public de radio.

26 feb. 2021, 10:32
Ungaria limitează drastic călătoriile în afara Europei. Viktor Orban se aşteaptă ca numărul infecţiilor cu Covid să crească puternic în următoarele două săptămâni

Viktor Orban a spus că toate cele 2,5-2,6 milioane de persoane care s-au înregistrat pentru vaccinare împotriva COVID-19 până acum ar urma să primească cel puţin o doză până la Paşte, la începutul lui aprilie. Prim-ministrul a mai afirmat că el ar urma să fie vaccinat cu serul companiei chineze Sinopharm la începutul săptămânii viitoare.

Trebuie să limităm radical călătoriile în afara Europei„, inclusiv călătoriile de afaceri, a declarat Orban, citat de Reuters. El a precizat că vor fi concepute „reguli de călătorie foarte stricte” şi, în funcţie de ritmul noilor infectări din următoarele zile, ar putea fi nevoie de înăsprirea actualelor restricţii.

Guvernul ungar a prelungit lockdown-ul parţial până la 15 martie.

Toate şcolile generale sunt închise de la 11 noiembrie, la fel şi hotelurile şi restaurantele, care pot servi doar la pachet. De asemenea, sunt interzise circulaţia pe timpul nopţii şi toate adunările.

Citeşte şi „Mama” vaccinului Pfizer are o poveste impresionantă de viaţă. „Mi-am imaginat toate bolile pe care le pot trata”. Ea a fost concediată în Ungaria şi retrogradată în SUA

Ţară cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, Ungaria a raportat 414.514 cazuri de infectare de la începutul pandemiei, dintre care 14.672 de decese. Numărul zilnic de noi infectări a ajuns joi la 4.385, cel mai ridicat din acest an.

Până acum, peste jumătate de milion de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Ungaria a devenit miercuri prima ţară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce utilizase deja şi serul Sputnik V din Rusia. Vaccinurile ruse şi chineze nu au primit aprobarea oficială de folosire din partea UE.

Aceste vaccinuri sunt folosite în Ungaria alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.


loading...
Partenerii noștri