Viktor Orban revoltă Europa. Vrea să închidă toate graniţele din Sud, inclusiv pe cea cu România

Premierul Viktor Orban a înfuriat din nou Bruxellesul De data aceasta, cu o campanie agresivă împotriva imigranţilor, pe care Ungaria refuză să îi primească. Budapesta ameninţă că va închide complet toată frontiera de sud, cu Serbia, România şi Croaţia.

13 iun. 2015, 07:22
Viktor Orban revoltă Europa. Vrea să închidă toate graniţele din Sud, inclusiv pe cea cu România

Scandalul a început cu aceste pancarte, care îngrijorează comunitatea internaţională. La cererea guvernului
maghiar a început o campanie virulentă îndreptată împotriva imigranţilor. Mai mult, autorităţile încearcă să lege afluxul de imigranţi de terorism şi, în acest sens, a fost cerut un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor.

Anul trecut, în Uniunea europeană, Ungaria a fost a doua ţară, după Suedia, la capitolul cereri de azil, cu 43.000 de cereri. Acest val l-a determinat pe premierul Viktor Orban să catalogheze imigraţia drept o ameninţare la adresa civilizaţiei europene, potrivit România TV.

Citeşte şi Un deputat maghiar speră la REVIZUIREA graniţelor Ungariei peste opt ani

„Această campanie ne-a înfuriat foarte tare, pentru că guvernul cheltuieştre banii pentru a ne spune pe cine să urâm. Este foarte neplăcut pentru Ungaria. Vrem să arătăm că există mulţi oameni care gândesc diferit faţă de guvern”, a declarat Gergo Kovacs, lider al unui partid de opoziţie.

Citeşte şi Viktor Orban ameninţă că Ungaria va închide complet frontiera cu Serbia

Nu este prima oară când Viktor Orban şochează. Recent, el a scandalizat Uniunea europeană vehiculând ideea reintroducerii pedepsei cu moartea în Ungaria. Politica sa controversată i-a îngrijorat pe europarlamentari, care au adoptat o rezoluţie prin care au avertizat Ungaria. Analiştii politici sunt de părere că aceste manevre ale guevernului de la Budapesta sunt menite să recâştige simpatizanţii pierduţi de Fidesz, partidul lui Orban, în favoarea partidului Jobbik, de extremă dreapta.