Viktor Orban sare în apărarea lui Putin! Premierul Ungariei califică sancțiunile UE împotriva Rusiei, „un pas spre război!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că sancțiunile impuse Rusiei reprezintă "un pas spre război".

18 nov. 2022, 14:41
Viktor Orban sare în apărarea lui Putin! Premierul Ungariei califică sancțiunile UE împotriva Rusiei, „un pas spre război!”

Viktor Orban, liderul maghiar de la Budapesta, dar și aliatul lui Vladimir Putin, susține că „politica de sancțiuni este un pas spre război!”.

Mesajul a fost postat vineri, pe Facebook, iar postarea lui Viktor Orban a stârnit și numeroase comentarii negative. Cetățenii unguri sunt nemulțumiți de poziționarea ambiguă față de Rusia care i-a creat Ungariei mai multe probleme, în timp ce alții susțin că invazia Moscovei în Ucraina a provocat de fapt sancțiunile.

A szankciós politika egy lépés a háború felé!

Posted by Orbán Viktor on Thursday, 17 November 2022

Citiți și: Viktor Orban a convocat Consiliul de Securitate după ce Ucraina a oprit livrarea de petrol rusesc către Ungaria prin conducta Drujba

Viktor Orban a declarat în cadrul unui interviu acordat unui post de radio apropiat Guvernului că „încetul cu încetul, alunecăm spre război”, exprimându-și îngrijorarea cu privire la acumularea măsurilor luate pentru a sancționa ofensiva rusă în Ucraina.

Premierul Ungariei a denunțat frecvent sancțiunile europene, deși le-a votat alături de partenerii săi.

Din punct de vedere tehnic, Rusia a intrat în recesiune, la aproape nouă luni de la începutul ofensivei militare din Ucraina. S-a înregistrat o scădere a produsului intern brut (PIB) de 4% în trimestrul al treilea, potrivit unei prime evaluări publicate miercuri, informează AFP.

În septembrie, inflația s-a situat la 12,63% în ritm anual, în scădere de mai multe luni, potrivit cifrelor publicate la începutul lunii octombrie de Rosstat.

„Problemele există deja, în mod evident, dar vedem de fapt efectele lor reportate în 2023”, observă Valery Mironov, economist la renumita Școală Superioară de Economie (HSE) din Moscova.

Citiți și: Viktor Orban spune că „occidentul pro-război” ar trebui să plătească pentru reconstrucţia Ucrainei: „Am săpat o groapă pentru ruşi şi am căzut singuri în ea”