Viktor Orban: Viitorul Europei depinde de îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia

Publicat: Vineri, 20 Februarie 2015 11:14 // Actualizat: Vineri, 20 Februarie 2015 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Premierul ungar Viktor Orban consideră că viitorul Europei depinde de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia și că în acest sens trebuie să se renunțe la orice tentativă de a izola Rusia pe plan economic.

"Când noi, europenii, luăm decizii în problema cooperării cu Rusia, aceste decizii nu vizează Rusia, ci însuși viitorul Europei", a afirmat șeful guvernului de la Budapesta într-un interviu acordat Kommersant cu ocazia vizitei efectuate la 17 februarie în Ungaria de președintele rus Vladimir Putin, interviu publicat în numărul de vineri al cotidianului rus.

"Nu doresc să trăiesc într-o Europă care ne duce către un nou război rece cu Rusia, care îi transformă pe europeni în dușmani ai Rusiei, care renunță la oportunitățile fantastice de a racorda resursele energetice rusești, imensele posibilități economice ale Rusiei, cu tehnologiile europene", a adăugat Orban.

În același timp, premierul ungar a susținut inițiativa rusă vizând crearea unei zone de liber schimb între Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică, structură care este formată din Rusia, Belarus, Kazahstan și Armenia și care și-a început activitatea la 1 ianuarie.

Premierul Vladimir Putin a efectuat marți o vizită în Ungaria, țară considerată aliatul important al Rusiei în Uniunea Europeană, în contextul în care relațiile dintre Moscova și Bruxelles sunt grav deteriorate pe fondul conflictului din Ucraina. Deplasarea liderului de la Kremlin la Budapesta a permis consolidarea relațiilor dintre cele două țări, discuțiile axându-se în principal pe prelungirea acordului privind aprovizionarea cu gaze rusești a Ungariei, acord ce expiră în acest an.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Rusia Ungaria Viktor Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 feb 19:40
...relațiilor cu Rusia și că în acest sens trebuie să se renunțe la orice tentativă de a izola Rusia pe plan economic. Citește mai departe…

...
20 feb 11:29
...relațiilor cu Rusia și că în acest sens trebuie să se renunțe la orice tentativă de a izola Rusia pe plan economic. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net
google_ad_client =...
20 feb 11:27
...cu Rusia și că în acest sens trebuie să se renunțe la orice tentativă de a izola Rusia pe plan economic. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
google_ad_client =...
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H