Vin acuzații pe bandă rulantă pentru Petrică Mîțu Stoian. Interpretul de muzică populară, somat de producător să plătească 300.000 de euro

Petrică Mîțu Stoian a lăsat în urmă un proces extrem de dificil cu producătorul muzical care îi cerea daune de nu mai puțin de 310.000 euro pentru că artistul ar fi încălcat un contract.

10 ian. 2022, 08:20
Vin acuzații pe bandă rulantă pentru Petrică Mîțu Stoian. Interpretul de muzică populară, somat de producător să plătească 300.000 de euro

Vin acuzații pe bandă rulantă pentru Petrică Mîțu Stoian. Din fericire, procesul s-a încheiat post mortem în favoarea interpretului de muzică populară. Artistul fusese acuzat că a încălcat cu bună-știință un contract pentru care primise deja 25.000 de euro din partea unei case de producție din Craiova.

Vin acuzații pe bandă rulantă pentru Petrică Mîțu Stoian. Interpretul de muzică populară ar fi avut să plătească 300.000 de euro producătorului!

Producătorul a luat poziție și a cerut daune de 310 mii de euro pentru că artistul s-a folosit de piesele pentru care își vânduse drepturile pe un alt material, distribuit la pachet cu o revistă cunoscută.

”În baza acestui contract de cesiune pârâtul Mîțu Petre a primit de la reclamant, în calitate de administrator al…, suma de 25.000 de euro, reprezentând remunerație pentru editarea unui număr de 100 de melodii cuprinse în cinci albume editate. De asemenea, conform art. 3.2 în contractul de cesiune „pentru fiecare piesa editata de către titular (pârâtul Mîțu Petre), către terți fără acordul scris al Editorului, titularul va plăti Editorului o despăgubire de 10.000 de euro. Menționează că toate clauzele contractuale trebuiau respectate până în anul 2017 inclusiv, având în vedere că perioada pentru care au fost cesionate drepturile de către pârâtul Mîțu Petre era de 10 ani, conform art. 3.1 din contractul de cesiune nr. 40/05.06.2007”, se arată în dosar, potrivit wowbiz.

Citește și: Medicii care l-au tratat pe Petrică Mîţu Stoian se consideră victime şi se întorc împotriva statului. Reacţia Clinicii Nera, după sancţiunile primite
 

”Piesele muzicale nu au fost editate de către pârâtul Mîțu Petre, astfel încât pornind de la ideea că practic, calitatea procesuală este determinată de transpunerea în plan procesual a subiectelor raportului juridic civil concret dedus judecății, Tribunalul va admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Mîțu Petre și va respinge acțiunea ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă”, se mai arată în dosar. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 15 zile de la comunicare.

Citește și: Dezvăluire-şoc a Niculinei Stoican despre relaţia pe care a avut-o cu Petrică Mîţu Stoian: „Legea supravieţuirii… ca în junglă. Noi am avut o înţelegere pe care eu am respectat-o cuvânt cu cuvânt”