Medicii care l-au tratat pe Petrică Mîţu Stoian se consideră victime şi se întorc împotriva statului. Reacţia Clinicii Nera, după sancţiunile primite

La aproape două luni de la moartea lui Petrică Mîţu Stoian, medicii acuzaţi de decesul artistului se ridică împotriva autorităţilor, considerând că au fost supuşi pe nedrept acuzaţiilor şi oprobiului public.

31 dec. 2021, 10:04
Medicii care l-au tratat pe Petrică Mîţu Stoian  se consideră victime şi se întorc împotriva statului. Reacţia Clinicii Nera, după sancţiunile primite

Conducerea Clinicii Nera a deschis, recent, un proces împotriva Direcţiei de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin, solicitând anularea sancțiunilor aplicare în urma controlului efectuat după decesul lui Petrică Mîţu Stoian, scrie spynews.ro.

Imediat după moartea a artistului, DSP a aplicat Clinicii Nera trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei: 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale, 40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente.

Citeşte şi Cadoul de Crăciun al lui Petrică Miţu Stoian pentru români. Melodiile de suflet, lăsate moştenire pentru sărbători

„Deși Clinica Nera funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13 și 18”, arăta DSP într-una din motivările sancţiunilor.

Citeşte şi Icoana din casa lui Petrică Mîţu Stoian are o poveste plină de mister! E făcătoare de minuni și ar vindeca până și cancerul!

„S-au scris o mulțime de prostii despre implicarea clinicii noastre în moartea domnului Mîțu Stoian, numai lucruri neadevărate. Nu există nici o cauzalitate între ce s-a întâmplat în incinta clinicii și moartea distinsului artist. De la barotraumă nu se poate muri, acesta aspect este unanim cunoscut”, spunea, pentru Fanatik, Cristian Popescu, manager de proiect la Clinica Nera.