Vin ninsorile în România! ANM anunță răcire severă a vremii, îngheț și strat consistent de zăpadă în următoarele zile. Când începe să ningă și la București

Iarna își intră în drepturi. Temperaturile vor scădea seminificativ, până la minus 10 grade, iar în mai multe regiuni ale țării va ninge și va viscoli, în special în a doua parte a săptămânii.

24 ian. 2023, 14:37
Vin ninsorile în România! ANM anunță răcire severă a vremii, îngheț și strat consistent de zăpadă în următoarele zile. Când începe să ningă și la București

Vin ninsorile în România! ANM anunță răcire severă a vremii în următoarele zile. La noapte, cerul va fi variabil în nord-vestul și centrul țării și noros în rest. Pe arii restrânse vor fi ploi sau burniță în Banat, sudul Crișanei și pe litoral și ninsori slabe îndeosebi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei și Olteniei. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -10 grade.

În București, cerul va fi noros și trecător vor fi condiții pentru fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi în continuare ușor mai ridicată decât în mod normal și va fi de -2…0 grade.

Citește și: Cabana Omu, după un fenomen de viscol care a durat 156 de ore

”De mâine, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3.

 

Prognoza meteo MIERCURI
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil în nord-vestul și centrul țării și mai mult noros în rest. Trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și lapoviță în Banat, Crișana și pe litoral și predominant ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia și în partea continentală a Dobrogei. Izolat se va forma polei, iar pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de -11 grade, potrivit ANM.

București. Vremea va fi predominant închisă. Nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului și trecător vor fi posibile fulguieli sau burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Citește și: Ninsori, lapoviță și viscol în mai multe zone din țară. Când ninge la București. Prognoza meteo 23 ianuarie – 5 februarie 2023 în România

 

Prognoza meteo JOI
Meteorologii ANM anunță că în regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă și precipitații, ziua slabe și pe arii restrânse, dar moderate (10…15 l/mp) și în extindere treptată seara și noaptea; în Dobrogea și în Bărăgan vor fi mai ales ploi și lapoviță, iar în Oltenia, Moldova și restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde și zona montană, iar în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, posibil mai consistent. În vestul, centrul și nord-vestul țării cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârșitul intervalului pe alocuri va ninge slab. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia și în sudul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai ridicate pe litoral.

București. Vremea se va menține închisă, iar din orele serii, temporar se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, cu tendință de transformare în lapoviță și ploaie. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 1 grad.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est. În Dobrogea vor fi mai ales ploi, în Muntenia și estul Moldovei ziua se vor semnala precipitații mixte, apoi și ninsori, iar în rest vor predomina ninsorile, mai consistente în estul Carpaților Meridionali, în Carpații de Curbură și zonele deluroase aferente. Vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, precum și la munte, cu precădere în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât și noaptea, potrivit ANM.

București. Vremea va fi închisă, cu precipitații moderate cantitativ -ploaie, lapoviță și temporar, cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h. Temperatura maximă, ușor mai ridicată față de ziua anterioară, va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
În sudul, estul și centrul țării, vremea se va menține în general închisă, cu precipitații predominant sub formă de ninsoare pe arii relativ extinse. În vest și în nord-vest, cerul va fi temporar noros, iar precipitații mixte se vor semnala pe spații mai restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice și local în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -5 și 0 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține în general închisă și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.