Vin ninsorile în România. Meteorologii anunţă vreme rece, depuneri de zăpadă şi vânt puternic. Alertă meteo ANM

Vin ninsorile în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo care va intra în vigoare de vineri, de la prânz. Sunt aşteptate ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului.

19 nov. 2020, 13:53
Vin ninsorile în România. Meteorologii anunţă vreme rece, depuneri de zăpadă şi vânt puternic. Alertă meteo ANM

Vin ninsorile în România.

Conform informării ANM, în următoarele zile vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief şi intensificări ale vântului. Informarea meteo este valabilă între 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00.

Vin ninsorile în România. În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nordvestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din
Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special
în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în
toate regiunile.

 

Prognoza meteo VINERI. În vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci, cerul va avea înnorări accentuate și, temporar se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, iar spre seară și noaptea în Transilvania, nordul Moldovei şi Maramureș și sub formă de lapoviţă și trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe și burniță, izolat în prima parte a intervalului, iar noaptea, local. În centrul și sudul Moldovei, precum și în zona deluroasă a Munteniei trecător vor fi și ninsori și lapoviță. La munte treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și, local, în regiunile estice, sud-estice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Pe alocuri, în zonele joase, se va semnala ceață.
BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va continua să se răcească, iar cerul va fi mai mult noros. Local în sud-vestul și sudul țării și pe arii restrânse în rest vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în cursul zilei și mixte spre seară și noaptea.La munte, temporar va ninge în general slab, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat,cu intensificări în zona montană înaltă și, local și temporar, în regiunile estice, sud-estice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, predominant negative, vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 2 grade. În zonele joase, mai ales noaptea se va semnala ceață.
BUCUREȘTI. Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor mai fi posibile ploi slabe în timpul zilei. Vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi:  Prognoza meteo pentru următoarele zile