Vin temperaturi caniculare. Ce alimente să consumi în zilele toride de vară

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunţat că temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta şi a precizat că vineri şi posibil şi sâmbătă s-ar putea înregistra primele zile în care maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă, 34 de grade.

21 iun. 2023, 09:05
Vin temperaturi caniculare. Ce alimente să consumi în zilele toride de vară

Vara își intră în drepturi din acest weekend. Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat că la sfârşitul acestei săptămâni vom avea primele zile în care temperaturile maxime să se apropie de pragul unei zile de caniculă.

“Astăzi posibil să consemnăm valori între 23 până la 32 de grade, mâine, de asemenea, un ecart între 24 până la 33 de grade pentru ca vineri, posibil şi sâmbătă să avem primele zile în maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă – 34 de grade, dar vom discuta şi de un disconfort termic accentuat în creştere pentru că este multă umezeală în atmosferă şi în condiţiile în care şi temperaturile sunt în creştere corpul uman va resimţi mai multe grade în plus faţă de ceea ce consemnăm cu siguranţă în condiţii standard”, a afirmat Elena Mateescu.

Specialiștii în nutriție recomandă ca în timpul sezonului cald să acordăm atenție sporită alimentelor pe care le consumăm. Este indicat să renunțăm la alimentele care ne pot dăuna sănătății în această perioadă. Este vorba despre alimente grase și procesate. De asemenea, este important să ne hidratăm corpul în zilele soride.

SUPA

Este unul dintre alimentele care te ajută să te hidratezi în zilele caniculare. Alege una formată din legume, cât mai ușoară. Este o alegere mai bună în detrimentul supei cu carne, potrivit spynews.ro.

 

ROȘII

Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș.

 

CASTRAVEȚI

Un alt aliment foarte hidratant este castravetele. Acesta conține foarte multă apă și conferă un sentiment de prospețime.

 

SALATA VERDE SAU SPANACUL

Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă. Acestea se digeră și ușor. De asemenea, frunzele de țelină sunt benefice pe timpul zilelor de vară deoarece conțin puține calorii și au apă în procent de 95%.

Broccoli are un nivel ridicat de fibre care ajută digestia într-un mod alert. Fiind 91% apă, aceste legume vă răcoresc și merită să fie consumate.

 

ARDEI IUTE

Ardeiul iute este recomandat în această vară deoarece ajută la perfecționarea circulației sângelui și ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. De asemenea, în cel mai scurt timp va provoca și răcirea corpului.

 

PEPENE

Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.

 

FRUCTE DE PĂDURE

Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.