Vîntu pierde procesul cu Udrea. Săptămâna trecută îl pierduse şi pe cel intentat lui Boc

Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut procesul intentat în 2010 ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. El o acuzase de afirmaţii defăimătoare la adresa sa. Udrea declarase anul trecut că Vîntu a organizat o lovitură de stat şi că a devalizat FNI.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 14:13
Vîntu pierde procesul cu Udrea. Săptămâna trecută îl pierduse şi pe cel intentat lui Boc

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, acţiunea înaintată în octombrie 2010 de controversatul om de afaceri împotriva ministrei Udrea, prin care cerea daune de 1 milion de euro. Motivul plângerii lui Vîntu fuseseră afirmaţii din 2010 ale ministrei, conform cărora omul de afaceri ar fi fost implicat în organizarea unei lovituri de stat şi că a pus la cale prăbuşirea FNI. Vîntu considerase că Udrea a făcut afirmaţii defăimătoare despre el. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Săptămâna trecută, Vîntu pierduse şi procesul de calomnie intentat premierului Emil Boc.  La fel ca şi Elena Udrea, Boc declarase anul trecut că Vîntu a organizat o lovitură de stat şi că a fost implicat în devalizarea FNI.

În octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a anunţat că intenţionează să îi dea în judecată pe premierul Emil Boc şi pe ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. „Eu nu îmi schimb niciodată deciziile, vor trebui să dovedească că eu am organizat o lovitură de stat şi că am furat bani de la FNI”, a susţinut omul de afaceri pe 6 octombrie 2010, întrebat fiind dacă îşi menţine decizia de a îi da pe cei doi în judecată, în civil.