VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Premierul Mikola Azarov acuză opoziţia ucraineană de tentativă de LOVITURĂ DE STAT

Premierul Ucrainei, Mikola Azarov, acuză protestatarii că încearcă să comită o lovitură de stat, excluzând ipoteza convocării alegerilor anticipate.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 18:02
VIOLENŢE ÎN UCRAINA: Premierul Mikola Azarov acuză opoziţia ucraineană de tentativă de LOVITURĂ DE STAT

„Toţi cei care susţin o lovitură de stat trebuie să admită clar că vor să înlăture autorităţile legitime din Ucraina”, a declarat Azarov,informează Mediafax.

„În Ucraina are loc o tentativă de lovitură de stat”, a subliniat Azarov, citat de site-ul agenţiei Interfax.

În contextul protestelor violente soldate cu cinci morţi, preşedintele Viktor Ianukovici a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea eventualei demiteri a Guvernului, o revendicare solicitată de manifestanţii proeuropeni de la Kiev. Viktor Ianukovici s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Volodimir Ribak, şi i-a cerut să convoace o sesiune extraordinară pentru „soluţionarea rapidă” a crizei şi pentru validarea rezultatelor negocierilor cu opoziţia, a comunicat Preşedinţia Ucrainei.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Uniunea Europeană s-a declarat „şocată” de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu „posibile acţiuni” şi „consecinţe” asupra relaţiilor bilaterale.