Violenţe într-o moschee din Egipt. Premierul cere DESFIINŢAREA Fraţilor Musulmani

Confruntări au izbucnit, sâmbătă, între simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist şi forţele de ordine, în Moscheea Al-Fateh din Cairo, situată în Piaţa Ramses, informează presa egipteană. Forţele de ordine înconjuraseră locaşul de cult de vineri seara, după ce mii de protestatari se adăpostiseră în interior.

RomaniaTV.net
17 aug. 2013, 13:30
Violenţe într-o moschee din Egipt. Premierul cere DESFIINŢAREA Fraţilor Musulmani

Confruntări au izbucnit, sâmbătă, între simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist şi forţele de ordine, în Moscheea Al-Fateh din Cairo, situată în Piaţa Ramses, informează presa egipteană.

Forţele de ordine înconjuraseră locaşul de cult de vineri seara, după ce mii de protestatari se adăpostiseră în interior.

Sâmbătă dimineaţă, agenţi ai serviciilor de securitate au pătruns paşnic în moschee, iar sute de protestatari începuseră să iasă, fără violenţe.

Însă, la un moment dat, au început să se audă focuri de armă şi se pare că au izbucnit confruntări între manifestanţii islamişti şi forţele de ordine. Armata a comunicat că mai mulţi lunetişti au deschis focul din minaret, turnul moscheii.

Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu cel puţin 173 de morţi, a anunţat Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine.

Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa „lovitura de stat militară” din 3 iulie, soldată cu înlăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile.

Mişcarea Fraţii Musulmani a lansat un nou apel pentru continuarea în fiecare zi a protestelor faţă de „lovitura de stat militară” din 3 iulie.


loading...