Violenţe la Baltimore: Garda Naţională, în alertă. Şapte poliţişti, răniţi VIDEO

Guvernatorul statului Maryland a afirmat luni seară că este pregătit să desfășoare Garda Națională - o forță paramilitară - în orașul Baltimore, zguduit de noi violențe care au urmat funeraliilor unui tânăr de culoare, decedat după ce a fost arestat de poliție, scrie AFP.

28 apr. 2015, 06:57
Violenţe la Baltimore: Garda Naţională, în alertă. Şapte poliţişti, răniţi VIDEO

„Jaful și actele de violență nu vor fi tolerate. Ca răspuns (la violențe) am pus Garda Națională în stare de alertă pentru a se desfășura cu rapiditate dacă este nevoie”, a anunțat guvernatorul Larry Hogan.

Un meci de baseball programat să se desfășoare pe marele stadion al orașului a fost, de asemenea, anulat, ca măsură de prevedere, a anunțat echipa locală Orioles.

Șapte polițiști au fost răniți, dintre care unul este în stare de inconștiență, în cursul ciocnirilor cu manifestanții ce au avut loc luni, după funeraliile unui tânăr de culoare decedat după arestarea sa de către poliție, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al forțelor de ordine din Baltimore, citat de AFP.

Mai mulți polițiști, asupra cărora manifestanții au aruncat cu pietre sau alte obiecte, suferă fracturi, forțele de ordine făcând uz de gaze lacrimogene și iritante pentru a-i împrăștia pe protestatari, a precizat acest purtător de cuvânt, Eric Kowalczyk.