Violenţe la Kabul: O PARLAMENTARĂ a fost ÎMPUŞCATĂ, iar un fost ministru, RĂPIT

O membră a parlamentului afgan a fost împuşcată la scurt timp după ce mai multe persoane înarmate au răpit un ministru adjunct, în incidente separate produse în capitala Kabul, au declarat miercuri surse oficiale afgane, relatează Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 15:15
Violenţe la Kabul: O PARLAMENTARĂ a fost ÎMPUŞCATĂ, iar un fost ministru, RĂPIT

Cele două atacuri, care au loc pe fondul unui val de violenţe soldate cu morţi comise în ultimele săptămâni, au ridicat noi întrebări cu privire la capacitatea forţelor afgane de a menţine securitatea în ţară, în condiţiile în care trupele internaţionale se pregătesc să se retragă din Afganistan până la sfârşitul acestui an.

Mariam Koofi a fost împuşcată într-un cartier din Kabul marţi seara, după o dispută cu un membru al forţelor de securitate, a informat Ministerul de Interne afgan, care a precizat că viaţa ei nu este în pericol. Un bărbat a fost arestat şi a fost lansată o anchetă în legătură cu incidentul.

Mai devreme în aceeaşi zi, persoane înarmate l-au răpit pe Ahmad Shah Wahid, ministrul adjunct al lucrărilor publice, în timp ce se deplasa cu maşina către locul de muncă, au declarat oficiali afgani.

Nicio grupare nu şi-a asumat responsabilitatea pentru răpirea lui Wahid, însă răpirile sunt o afacere profitabilă în Afganistan, unde zeci de afgani şi străini au fost capturaţi în schimbul unor recompense, notează Reuters. Cu toate acestea, răpirea unui politician atât de important este rară în Afganistan.