Violenţele din 10 august. Aflat la petrecere la Scroviştea, Liviu Dragnea primea informaţii din Piaţa Victoriei. DIICOT neagă

Liviu Dragnea era ţinut la curent despre evoluţia evenimentelor de pe 10 august, din Piaţa Victoriei, prin intermediul unui subsecretar de stat din Ministerul de Interne, care făcea naveta pe motocicletă între Piața Victoriei și Ministerul de Interne. Subsecretarul de stat Mihai Valeriu îl ținea la curent pe Adrian Mlădinoiu, fost șofer al lui Dragnea, care mai departe îl informa pe fostul preşedinte PSD, scrie Hotnews.ro, care citează surse apropiate dosarului. DIICOT a dat un comunicat de presă în care neagă aceste informaţii.

14 nov. 2019, 15:12
Violenţele din 10 august. Aflat la petrecere la Scroviştea, Liviu Dragnea primea informaţii din Piaţa Victoriei. DIICOT neagă

Unul dintre oamenii importanți din Piața Victoriei în seara de 10 august a fost subsecretarul de stat pentru ordine și siguranță publică din Ministerul de Interne, Mihai Valeriu. Hotnews.ro scrie că acesta făcea naveta pe motociletă între Piața Victoriei și Ministerul de Interne, unde se afla carmen Dan, ministru la acea dată.

De la Mihai Valeriu, informațiile despre evenimentele din piaţă ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mlădinoiu, fost secretar de stat în SGG și fost șofer și bodyguard al lui Dragnea, au declarat sursele citate de Hotnews.ro.

DIICOT neagă însă informaţiile prezentate pe surse. Raportul declasificat miercuri şi trimisla DIICOT nu conţine astfel de informaţii, se arată într-un comunicat al Parchetului.

„Înscrisul intitulat ”Informarea privind manifestația de protest desfășurată în municipiul București, în data de 10.08.2018”, declasificat de către M.A.I. la data de 14.11.2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuții în activitatea de gestionare a intervenției jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor și cu privire la capacitatea de reacție a forțelor de ordine.

Afirmațiile în sensul că ”potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și liderii huliganilor” nu au un fundament real”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut, a fost desecretizat. Ministrul Marcel Vela a anunţat că joi dimineata a fost primit ultimul aviz de la instituţiile implicate în derularea evenimentelor din 10 august 2018 şi s-a decis desecretizarea raportului. De asemenea, Marcel Vela a anunţat că raportul privind intervenţia autorităţilor de la 10 august a fost trimis la DIICOT. Giorgiana Hosu, procuror-şef interimar al DIICOT, a explicat că raportul MAI nu poate fi făcut public nici după declasificare, pentru că acesta a fost înregistrat la mijloc de probă în dosarul penal care vizează respectivul eveniment.