Violenţele din Thailanda fac victime şi în rândul minorilor: Doi copii au murit

Doi copii au murit, iar zeci de oameni au fost răniţi, într-un nou val de violenţe în Thailanda. Protestatarii cer demisia premierului.

RomaniaTV.net
24 feb. 2014, 07:54

Două atacuri au vizat protestele anti-guvernamentale din capitala Bangkok. O fetiţă de 5 ani, şi un băiat de 12, sunt ultimele victime ale violenţelor care s-au extins acum şi în afara capitalei.

Băiatul a murit în urma unui atac cu grenade, în timpul protestelor antiguvernamentale din Bangkok, de duminică, prin care manifestanţii cer plecarea de la putere a premierului Yingluck Shinawatra. Fetiţa a fost împuşcată mortal, cu o zi înainte, în timpul protestelor din provincia Trat, din estul ţării.

Serviciile de Urgenţe au mai informat că o femeie de 40 de ani a fost ucisă şi 22 de persoane au fost rănite după ce un centru comercial a fost luat cu asalt de către oameni înarmaţi.

Manifestaţiile au început acum trei luni, timp în care cel puţin 18 oameni şi-au pierdut viaţa, iar mai multe sute au fost răniţi. Protestatarii acuză guvernul de corupţie şi cer demisia premierului Yingluck Shinawatra.

Ea refuză  să renunţe la putere, dar a permis în schimb guvernului interimar să acţioneze pentru implementarea unor reforme anticorupţie, potrivit Sky News. Luna trecută, ea a declarat stare de urgenţă, după ce violenţele au escaladat, în Bangkok.