Violeta Alexandru: „Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistenţă socială pe durata crizei”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, vineri, principalele măsuri sociale luate de Guvern în contextul epidemiei de coronavirus în România. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 10:35
Violeta Alexandru: „Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistenţă socială pe durata crizei”

„Fac un apel la autoritățile locale să identifice toate situațiile sociale din localitate. Autoritățile locale sunt cele care cunosc realitatea din teren, care cunosc nevoile grupurilor vulnerabile și le solicit să se implice activ pentru a putea răspunde prompt nevoilor acestora. Autoritățile publice locale pot contracta sau pot angaja specialiști în asistență socială cu care să ofere sprijinul necesar grupurilor vulenrabile. Centrele de servicii sociale care primesc subvenții din partea Ministerului Muncii au primit un mesaj foarte clar din partea mea: lucrați cu autoritățile locale”, a declarat Violeta Alexandru. 

Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei.”, a mai declarat ministrul Muncii.

Citeşte şi: Ministrul Muncii face un nou anunţ major privind plata pensiilor

De asemenea, Violeta Alexandru a mai precizat că persoanele din carantină și izolare pot primi la solicitarea autorităților locale produse de igineă care vor fi decontate prin fonduri europene.