Violeta Alexandru, anunţ de ultimă despre pensii: „Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie”

Violeta Alexandru a declarat la TVR faptul că partidul PNL este determinat să crească pensiile de la 1 septembrie, urmând ca procesul să fie anunţat de ministrul Finanţelor.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 17:40
Violeta Alexandru, anunţ de ultimă despre pensii: „Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie”

„Pensiile vor creşte, PNL este determinat să pună pe masa toate cifrele care arată încasările la buget. Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea partidului de a creşte pensiile. Ce ştiu sigur este că acest Guvern va mări pensiile, e posibil ca eu să fiu încarcată de emoţia celor care mă suna şi îmi povestesc care este puterea de a acoperi cele necesare. Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie, procentul este anunţat de ministrul Finanţelor” , a declarat Violeta Alexandru.

„Premierul a făcut o afirmaţie, iar eu sunt un om care face parte dintr-o echipă şi respect o ierarhie. Cel care va face anunţul va fi premierul, acesta a anunţat o creştere între 10 şi 15%. Procentul vine din ceea ce poate bugetul în acest moment, căutăm soluţii să fie mai mult ( decât 10% n.r). Cu siguranţă, în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţi.” , a adăugat ministrul.

Violeta Alexandru a susţinut faptul că legea pensiilor este ”o complicăţenie de lege” în care ”lucrurile nu sunt clare” , menţionând că ar fi nevoie de modificări ale legii pensiilor, altele decât procentul cu care ar urma să crească punctul de pensie.

”Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a arătat Alexandru.

Ministrul Muncii a menţionat faptul că mai multe persoane cer modificări în ceea ce priveşte vârsta de pensonare a femeilor care au mai mulţi copii.