Violeta Alexandru despre şomajul tehnic. "De solidaritate trebuie să dea dovadă toţi. Şi demnitarii"

Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020 08:54 // Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020 08:54 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru consideră că şi demnitarii, inclusiv cei numiţi în funcţii publice, ar trebui dea dovadă de solidaritate în timpul crizei generate de pandemia de coronavirus. Ministrul Muncii a făcut această afirmaţie, după ce Ludovic Orban a cerut ca ordonanţa de urgenţă privind şomajul tehnic în sectorul public să includă şi şefii.

"Consider că de solidaritate, în această perioadă, trebuie să dea dovadă toți. Și demnitarii. Și cei numiți în funcții politice. Pentru mine - solidaritate chiar înseamnă să trecem împreună peste perioada grea. Și o să trecem", a scris Violeta Alexandru într-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook.

Ministrul Muncii a mai precizat că primeşte numeroase mesaje pe telefon de la oameni care nu mai au venituri sau care au rămas cu foarte puţini bani pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus.

ŞOMAJ TEHNIC pentru bugetari. Ministrul Muncii: Din moment ce se reduce programul de lucru este normal să se reducă şi veniturile

Violeta Alexandru a publicat acest mesaj, la câteva ore după ce premierul Ludovic Orban a cerut ca ordonanţa de urgenţă privind şomajul tehnic să includă şi şefii.

"Să găsiţi o formă de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii", a spus Orban adresându-se ministrului muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi, conform Hotnews.

Ministerul Muncii: 56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi

Premierul a mai spus că a primit deja zeci de cereri de derogare de la această ordonanță.

"Deja am primit zeci de cereri de derogare şi motive care mai de care mai stranii pentru a susţine această derogare", a spus Ludovic Orban.

Violeta Alexandru i-a răspuns că și ea a primit astfel de cereri.

Ordonanța de urgență va fi discutată până la sfârșitul săptămânii cu fiecare minister, iar la începutul săptămânii viitoare vor avea loc consultări cu partenerii sociali.

ŞOMAJ TEHNIC. Violeta Alexandru: Începem primele plăţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H