Violeta Alexandru îl acuză pe Klaus Iohannis de indecență politică: „Îmi este puțin jenă”

Fostul ministru liberal a rămas un apropiat al lui Ludovic Orban, care s epregăteşte să lanseze o nouă formaţiune politică.

22 oct. 2021, 22:55
Violeta Alexandru îl acuză pe Klaus Iohannis de indecență politică: „Îmi este puțin jenă”
Violeta Alexandru are coronavirus

Fostul ministru PNL al Muncii, Violeta Alexandru, îl taxează pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că a zis la Congresul PNL despre Florin Cîțu că nu există motive să fie schimbat din funcție, pentru ca acum să renunțe la el în favoarea lui Nicolae Ciucă.

„Eu nu aș putea ca ieri să fi spus, cu toate cuvintele din vocabular, că cineva și doar acel cineva este bun să ocupe o poziție importantă iar azi să spun cam același lucru, cu patos, dar despre altcineva. Ajungi să nu te mai creadă nimeni. Mai bine nu mai spun nimic. S-ar înțelege că îmi este puțin jenă. Puțină decență (și consecvență) în politică nu ar strica”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis, vineri, mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL Florin Cîţu să nu accepte susţinerea din partea PSD. Ionel Dancă, fostul purtător de cuvânt al Guvernului, în cabinetul Orban, anunţă că sunt mulţi alţi liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban, urmând a fi înfiinţată o nouă formaţiune politică. ”Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susţinerea preşedintelui Iohannis”, explică Ionel Dancă.

Noul USL prinde contur. Premierul Nicolae Ciucă l-a sunat pe Marcel Ciolacu
Senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi liderului PNL Florin Cîţu, în care le cere, în numele gorjenilor, să îşi amintească că au jurat solemn să îşi  facă datoria faţă de ţară şi faţă de cetăţenii ei.

”După ce a fost sacrificată economia şi sănătatea tuturor pentru acapararea Partidului Naţional Liberal, sfidând toate regulile, l-aţi desemnat în bătaie de joc pe Dacian Cioloş ca premier, prelungind criza politică într-o perioadă în care sute de români mureau în fiecare zi. Desemnarea lui Nicolae Ciucă, un premier fără majoritate parlamentară, forţând o alianţă cu PSD, întrece orice limită! Vă rog să vă amintiţi că românii ne-au ales pentru guvernarea şi dezvoltarea României fără PSD! Orice înţelegere cu PSD înseamnă că puneţi pe primul loc goana după putere şi interesele personale”, spune senatorul.

”Ani de zile aţi explicat românilor că PSD a distrus ţara pentru clientela de partid, acum, pentru interese mârşave, vindeţi pas cu pas viitorul oamenilor tocmai PSD-ului!?!? Inacceptabil! Eu nu voi fi parte la această trădare!”, a transmis Iordache.

Ionel Dancă anunţă ruperea PNL: „Nu putem să lăsăm ţara unui guvern PNL care să stea la mila PSD”

Deputatul Ionel Dancă afirmă într-un interviu la RFI că ”PNL nu mai există dacă ne uitam la deciziile care se iau şi la apropierea de PSD”.