Violeta Alexandru: Toate cererile de şomaj tehnic vor fi verificate. Suntem pregătiţi pentru aplicarea primelor sancţiuni

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a postat un mesaj pe Facebook prin care susține că toate cererile depuse pentru obținerea șomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, iar primele sancțiuni pentru antreprenorii care au încercat să obțină plăți duble pentru șomajul tehnic sunt pregătite.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 08:14
Violeta Alexandru: Toate cererile de şomaj tehnic vor fi verificate. Suntem pregătiţi pentru aplicarea primelor sancţiuni

„Pregătiţi pentru primele plăţi Şomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiţi şi pentru aplicarea primelor măsuri de sancţionare a celor care au încercat să obţină plăţi duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înţeles mesajul meu şi îl repet: se verifică toate cererile iar cei care îşi imaginează că pot trişa depunând aceleaşi cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite judeţe se înşeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm”, a precizat Violeta Alexandru.

Citește și: Violeta Alexandru: Pensiile trebuie acordate pe criteriul contributivităţii

Ministrul Muncii a subliniat că obţinerea incorectă a banilor oferiţi de stat prin acoperirea şomajului tehnic reprezintă o faptă foarte gravă.

„Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această ţară. Când vorbesc despre solidaritate şi responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, şansa de a menţine lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activităţii”, a scris Violeta Alexandru.

De asemenea, Violeta Alexandru, a apreciat că România de după pandemie îşi va reveni prin oamenii care au simţul corectitudinii.

„România după pandemie îşi revine prin oameni care au simţul corectitudinii şi al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină. Ne ocupăm şi cu astfel de lucruri. Aş vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecţi”, a încheiat Violeta Alexandru


loading...